Cele mai citite
 


Galaţi: Pensionarii vor ieşi din nou în stradă
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Alianţei Europensionarilor din Galaţi vor picheta vineri sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), PDL Galaţi şi Prefecturii Galaţi în semn de protest faţă de legile care "îi bagă în mormânt pe pensionari", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul alianţei, Cristea Toader.
Pensionarii gălăţeni vor eliminarea coplăţii pentru pensionarii ale căror pensii sunt sub valoarea a trei puncte, eliminarea reţinerii de 5,5 la sută pentru sănătate din pensiile sub 1.500 de lei, precum şi construirea unui spital regional între Galaţi şi Brăila.
Vârstnicii mai vor majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut, indexarea cu minim 100 lei a pensiilor agricultorilor şi aplicarea impozitului pe pensie pentru acele pensii de peste trei puncte.
"Când am fost la Bucureşti, pe 30 martie, ministrul Botiş a venit cu o contraofertă: să majoreze cu 50 la sută punctul de pensie, dar din ce?. Din diferenţa rezultată din scăderea salariului mediu brut pe economie în 2012 şi cel de acum? Nu suntem de acord cu aşa ceva! Plus că nu mai vrem să fim folosiţi electoral, adică să ni se promită condiţii mai bune de trai doar în campanii electorale!", a susţinut Toader.
Liderul Alianţei Europensionarilor din Galaţi a precizat că la acţiunile de protest se va cere demisia directorului CJAS, la pichetări fiind invitaţi să participe şi medicii de familie.
"Nu cerem demisia preşedintei CJAS doar aşa că avem ceva cu dânsa; mi se pare normal ca toţi şefii caselor de sănătate din ţară să demisioneze, văzând cât de greu le merge asiguraţilor în sistemul acesta. Marţi, voi avea o şedinţă şi cu medicii de familie şi îi voi invita să iasă în stradă, vineri, alături de noi, ştiind că şi ei au nemulţumiri legate de contractul cu CNAS", a mai spus Toader. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Pensionarii au pichetat pe ploaie Câteva zeci de pensionari, membri ai Alianţei Europensionarilor din Galaţi, au pichetat, vineri, pe o ploaie torenţială, sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, al Partidului Democrat Liberal şi al Prefecturii Galaţi, în semn de protest faţă de politica guvernamentală aplicată acestei categorii...
Galaţi: Peste 45.000 de carduri au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Un număr de 45.668 de carduri din totalul celor 408.256 repartizate judeţului Galaţi au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, a declarat, luni, preşedintele instituţiei, Elena Vrabie.
Preşedintele CJAS Galaţi: Întâi trebuie modificată Legea Sănătăţii, apoi se poate da ordinul de desfiinţare a CJAS-urilor Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Elena Vrabie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că desfiinţarea caselor judeţene şi a direcţiilor de sănătate publică (DSP) se poate face doar după ce se modifică Legea Sănătăţii.
Galaţi: Pensionarii au ieşit din nou în stradă Galaţi, 10 mar/Agerpres/- Zeci de pensionari au pichetat, joi, sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi PDL Galaţi.
Galaţi: Pensionarii vor ieşi din nou în stradă Alianţa Europensionarilor din Galaţi va picheta, vineri, sediile PDL şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din municipiu, după care, pe 30 iunie, va picheta la Bucureşti sediile Ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.