Cele mai citite
 


Hunedoara: O fetiţă de 12 ani a devenit mamă
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă de 12 ani, din localitatea hunedoreană Ohaba Sibişel, în apropiere de Haţeg, a născut un băieţel de două kilograme în spitalul din Deva, copilul şi mama aflându-se într-o stare de sănătate bună, la maternitatea unităţii sanitare.
Copilul va creşte în familia mamei, alături de unchiul său din partea bunicii, un bebeluş care acum este în vârstă de patru luni, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara efectuând o anchetă socială în acest caz.
'Am început o anchetă socială în acest caz şi am efectuat o evaluare psihologică a mamei şi bunicii copilului. Atât mama, cât şi bunica doresc ca băieţelul să crească în familia maternă, membrii acesteia dând asigurări că vor ajuta şi vor oferi copilului toate cele necesare. Starea de sănătate a copilului şi a mamei este bună. Copilul este dorit în familie şi acesta este un lucru îmbucurător', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Ionela Lazăr.
În momentul în care cei doi vor fi externaţi, inspectorii DGASPC vor efectua o nouă anchetă socială în familia mamei, iar cazul va rămâne sub monitorizare.
Prima anchetă socială a reliefat faptul că bunica băieţelului este, la rândul său, mama unui copil de patru luni, motiv pentru care inspectorii sociali au apreciat că există îndeplinite condiţiile de abilităţi parentale.
Tatăl nou-născutului este un tânăr care lucrează cu ziua pe la sătenii din comuna Râu de Mori, iar mama bebeluşului este elevă în clasa a şaptea la şcoala generală din localitate. Ea nu a mai frecventat cursurile şcolii după ce a rămas însărcinată. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Anchetă la Spitalul din Făgăraş după ce o asistentă a încurcat înregistrarea sexului unui bebeluş Direcţia de Sănătate Publică Braşov şi Spitalul Municipal Făgăraş efectuează vineri o anchetă la această unitate medicală pentru a lămuri situaţia unui copil născut în urmă cu două zile, a cărui mamă spune că este băiat, şi nu fetiţă aşa cum susţin cadrele medicale din Maternitatea Făgăraş.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Hunedoara: Asistentă medicală anchetată pentru uciderea propriului bebeluş O asistentă medicală de la spitalul din Petroşani este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie deoarece în noaptea de Anul Nou a născut o fetiţă care a murit după ce a fost aruncată într-un container...
Caraş-Severin: Anchetă la Spitalul Judeţean din Reşiţa, după ce un bebeluş a avut mâna ruptă La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa este în plină desfăşurare o anchetă, pentru a se constata cine este vinovat pentru faptul că un bebeluş care s-a născut normal, după câteva ore a fost găsit cu mâna ruptă.
Vaslui: Direcţia pentru Protecţia Copilului anchetează cazul unui bebeluş născut cu malformaţii Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui a deschis joi o anchetă în cazul unui bebeluş care s-a născut cu malformaţii şi pe care familia refuză să îl ia acasă din spital.
Mehedinţi: Anchetă privind decesul unui bebeluş de două săptămâni Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a declanşat luni o anchetă privind împrejurările în care a decedat, cu o zi în urmă, un copil de numai două săptămâni din comuna Braniştea.