Cele mai citite
 


Japonia va ridica nivelul crizei nucleare de la Fukushima de la 5 la 7 (presă)
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Japonia a decis să ridice de la 5 la 7 nivelul de gravitate al accidentului nuclear de la Fukushima pe scara evenimentelor nucleare şi radiologice (INES), plasându-l la gradul maxim de periculozitate, similar cu cel adoptat după catastrofa de la Cernobâl, informează marţi mass-media japoneze, citate de agenţiile internaţionale de presă.
Gravitatea unei probleme care apare într-o unitate nucleară este evaluată pe această scară internaţională, în care nivelul zero înseamnă absenţa anomaliilor şi şapte, cel mai ridicat, este similar cu un accident major, de nivelul celui de la Cernobâl din 1986.

Atribuirea nivelului şapte accidentului nuclear de la Fukushima înseamnă că 'o eliberare majoră de materii radioactive' s-a produs, 'cu efecte considerabile asupra sănătăţii şi a mediului'.

Citând surse din cadrul Agenţiei pentru siguranţă nucleară şi industrială (NISA), agenţia de ştiri Kyodo şi postul naţional de televiziune NHK au anunţat că NISA va creşte nivelul crizei nucleare de la Fukushima de la cinci la şapte.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nivelul de radiaţii, dublu decât se estimase în zona Fukushima, Japonia nepregătită pentru o catastrofă nucleară Japonia a apreciat că nivelul radiaţiilor emanate în prima săptămână după grava avariere a centralei nucleare de la Fukushima, la 11 martie, a fost de două ori mai mare decât se estimase iniţail, transmite BBC marţi, relatând că eaceste date au fost publicate în contextul demarării de către un grup de...
Catastrofă naturală în Japonia: Sub calmul japonez, pândesc traumele Atitudinea rezervată de care au dat dovată japonezii supravieţuitori ai recentei catastrofe naturale care a devastat nord-estul Japoniei a atras admiraţia lumii întregi, însă psihologii avertizează că acest calm ar putea ascunde numeroase traume, relatează AFP.
Învăţămintele accidentului de la Fukushima Experţii francezi trimişi în Japonia trebuie, în afară de ajutorul imediat pe care îl acordă, să stabilească cum se poate evita o nouă catastrofă, scrie săptămânalul Le Point în ediţia de duminică.
Un supravieţuitor de la Cernobâl prevede vremuri grele pentru Fukushima Un supravieţuitor de la Cernobâl, venit în Japonia cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la catastrofă, a prezis vremuri dificile, pe plan sanitar, dar şi economic şi social, pentru persoanele care trăiesc în apropiere de centrala avariată de la Fukushima /nord-est/, scrie France Presse.
Japonia: 26 de cazuri de cancer al tiroidei confirmate şi alte 32 probabile la copii din zona Fukushima Un studiu despre impactul radiaţiilor produse în urma catastrofei de la Fukushima asupra locuitorilor prefecturii în care este situată centrala atomică a relevat că 26 de minori sunt bolnavi de cancer al tiroidei şi alţi 32 sunt suspectaţi că ar avea aceeaşi maladie, fără a se stabili însă cu precizie...
Japonia: 360.000 de copii din regiunea Fukushima, supuşi examinării tiroidei Prefectura japoneză Fukushima, unde a avut loc în luna martie cel mai grav accident nuclear de după Cernobâl, a început duminică examinări medicale cu ultrasunete, ce vor avea loc în cazul a 360.000 copii cu vârsta până la 18 ani, pentru a verifica dacă radiaţiile au provocat sau nu probleme la tiroidă...