Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: Nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei datorat expunerii la Iod 131
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii Institutului Naţional pentru Sănătate Publică din România au anunţat Ministerul Sănătăţii (MS) că nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei datorat expunerii la Iod 131, se arată într-un comunicat al MS transmis, marţi, AGERPRES.
"După interpretarea datelor transmise de către Agenţia pentru Protecţia Mediului şi cercetătorii de la Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară 'Horia Hulubei', prin care a fost semnalată prezenţa de iod radioactiv în apa de ploaie şi laptele de oaie din zona Slănic Prahova (sud), specialiştii în sănătatea publică au ajuns la concluzia că valorile descoperite, de 5,2 Bq/l, sunt cu mult mai mici faţă de valorile admise. Pentru Iod 131, concentraţiile maxim admise în laptele de consum pentru populaţie, sunt de 300 Bq/l pentru adulţi şi 100 Bq/l pentru copii şi sugari", susţine Ministerul Sănătăţii.
Reţeaua de Laboratoare de Igienă a Radiaţiilor Ionizante, care aparţine de direcţiile de sănătate publică judeţene şi care monitorizează radioactivitatea apei potabile şi a alimentului, nu a sesizat, până în prezent, depăşiri ale concentraţiilor maxim admise de I131, se mai arată în comunicatul MS. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nivelul de radioactivitate din România nu este periculos pentru sănătatea populaţiei /ministrul Mediului/ Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, a dat asigurări, miercuri, că la ora actuală nivelul de radioactivitate din România nu este periculos pentru sănătatea populaţiei.
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.
Ministrul Mediului reiterează că nu există pericol de radiaţii în România Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a reafirmat, joi, la Vaslui, că în România nu există, la această dată, niciun pericol de radiaţii ca urmare a exploziilor de la centrala nucleară de la Fukushima.
Premierul Emil Boc: Populaţia nu este în pericol din cauza iodului radioactiv Nivelul de iod radioactiv în România nu pune în pericol sănătatea populaţiei, a subliniat, miercuri, premierul Emil Boc, după şedinţa de Guvern.
Florian Bodog: Ministerul Sănătăţii continuă programul pentru mediatorii sanitari romi Secretarul de stat Florian Bodog a declarat vineri la Oradea că Ministerul Sănătăţii (MS) va implementa într-un an sau doi un program preventiv al bolilor cardiovasculare şi intenţionează să continue programul de mediatori sanitari romi.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului o notă privind "criza'"medicamentelor oncologice Ministerul Sănătăţii, a prezentat, vineri, Guvernului o notă privind "criza" medicamentelor oncologice.