Cele mai citite
 


Spitalele din Periş şi Buftea s-ar putea redeschide ca secţii externe ale Spitalului Judeţean Ilfov
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din Buftea şi Periş s-ar putea redeschide şi ar putea deveni secţii operaţionale ale Spitalului Judeţean Ilfov în cazul în care Ministerul Sănătăţii va aviza favorabil propunerea.
Consilierii judeţeni ilfoveni au aprobat, în şedinţa extraordinară de marţi, la cererea preşedintelui CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, două proiecte de hotărâre prin care cele două spitale din Buftea şi Periş se vor redeschide.
Prin cele două hotărâri adoptate, spitalele închise de Ministerul Sănătăţii vor deveni din nou operaţionale, ca secţii externe ale Spitalului Judeţean Ilfov.
În cadrul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că la discuţiile purtate cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cu cei ai Guvernului a solicitat ca cele două secţii externe de la Buftea şi Periş să se încadreze în numărul total de paturi alocat Ilfovului, respectiv 715.
''Practic, noi nu cerem nimic în plus, ci vrem doar să reorganizăm ceea ce avem deja alocat ca şi număr de paturi. Este incorect faţă de ilfoveni ca un spital precum cel de la Buftea - unde s-au născut anul trecut 2.800 de copii - să se închidă, mai ales că acesta, pe lângă Maternitate, asigură şi urgenţele minore ale locuitorilor din zonă. La fel se întâmplă şi cu spitalul de la Periş, care asigură tratament oncologic bolnavilor de cancer, iar închiderea acestuia ar însemna un drum istovitor la Bucureşti pentru aceşti bolnavi'', a subliniat Cristache Rădulescu.
El şi-a exprimat speranţa că Ministerul Sănătăţii va aviza favorabil, cât mai repede, soluţia adoptată de Consiliul Judeţean, astfel încât cele două secţii externe să înceapă să funcţioneze cât mai repede. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Neamţ: Conducerea CJ solicită Ministerului Sănătăţii să nu desfiinţeze 40 de paturi din spitalele judeţene Conducerea Consiliului Judeţean a înaintat către Ministerul Sănătăţii un raport justificativ prin care solicită să nu fie desfiinţate 40 de paturi din spitalele nemţene, a declarat, miercuri, Culiţă Tărâţă, preşedintele instituţiei.
Măsuri ale Ministerului Sănătăţii în vederea facilitării eliberării documentelor pentru personalul medical Ministerul Sănătăţii a decis miercuri adoptarea unui set de măsuri în vederea "corectării" întârzierilor la eliberarea documentelor pentru personalul medical.
Ministerul Sănătăţii doreşte înfiinţarea unor centre de arşi în afara celor din Bucureşti, susţine Arafat Prim-adjunctul ministrului Sănătăţii, secretarul de stat dr. Raed Arafat a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în strategia Ministerului Sănătăţii este prevăzută înfiinţarea unor centre de arşi la nivel european, în afara celor din Bucureşti.
Ministerul Sănătăţii a cerut CJ Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis legarea copiilor de paturi Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Judeţean Buzău să ia măsuri împotriva persoanelor care au permis ca mai mulţi copii să fie legaţi de pat la Spitalul Judeţean Buzău şi a avertizat că astfel de practici nu sunt acceptate, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat...