Cele mai citite
 


Gripa porcină provoacă trei noi decese în Marea Britanie
luni, 6 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Londra, 6 iul /Agerpres/ - Trei noi persoane atinse de virusul gripei porcine au decedat în Marea Britanie, ridicând la şapte numărul total al morţilor provocate de maladie în această ţară, relatează luni France Presse, citând serviciile de sănătate britanice

Un copil de nouă ani a devenit cea de-a doua persoană atinsă de gripa porcină care a murit la Londra, a anunţat luni Serviciul public de sănătate /NHS/. El a murit în weekend şi suferea şi de alte probleme de sănătate serioase, potrivit unui purtător de cuvânt al NHS.

Alţi doi bolnavi, un bărbat şi un copil din Yorkshire /nordul ţării/ ale căror vârste nu au fost precizate, şi-au pierdut de asemenea viaţa, potrivit serviciilor de sănătate din regiune. Ambii sufereau şi de alte probleme de sănătate.

Alte patru persoane atinse de noua gripă, doi bărbaţi de 73 şi 19 ani, o femeie de 38 de ani care tocmai născuse, şi o fetiţă de 6 ani, au murit în Marea Britanie. În toate cazurile pacienţii sufereau şi de alte probleme de sănătate, potrivit AFP.

În Marea Britanie, una dintre cele mai afectate ţări din lume, cele mai recente cifre disponibile anunţau peste 7.500 de cazuri confirmate de gripă porcină. Virusul A/H1N1/ a contaminat 94.512 persoane din 136 de ţări şi teritorii şi a făcut 429 de morţi, conform ultimului bilanţ OMS publicat luni.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 7 iul /Agerpres/ - Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile a depistat încă un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1.
Gripa porcină: primul deces al unui pacient fără probleme de sănătate anexe în Marea Britanie Londra, 11 iul /Agerpres/ - Un pacient atins de virusul gripei porcine a decedat vineri, devenind prima victimă a maladiei care nu prezenta probleme de sănătate anexe, în mod contrar faţă de celelalte 14 persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza virusului până în prezent în Marea Britanie, transmite...
23 de cazuri de gripă porcină într-un sat de vacanţă din Alpii francezi Paris, 11 iul /Agerpres/ - 23 de copii dintr-un sat de vacanţă din apropiere de Megeve, în Alpii francezi, au fost contaminaţi cu gripă porcină, a anunţat sâmbătă prefectura din Haute-Savoie, precizând că au fost luate deja măsuri de izolare, relatează AFP.
Gripă porcină: al 7-lea mort în Uruguay şi al 3-lea în El Salvador Montevideo, 10 iul /Agerpres/ - Un al şaptelea caz mortal de gripă porcină a fost înregistrat în Uruguay, unde propagarea virusului A/H1N1 este în plină expansiune, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.
Peste 200 de noi cazuri A(H1N1) confirmate în Europa în ultimele 24 de ore Stockholm, 9 iul /Agerpres/ - O agenţie europeană pentru sănătate a anunţat miercuri că 238 de noi cazuri de gripă porcină A(H1N1) au fost confirmate în ţările europene în ultimele 24 de ore, transmite agenţia Xinhua, recepţionată de Agerpres.
Spania: al doilea deces de gripă porcină Madrid, 9 iul /Agerpres/ - Un bărbat infectat cu virusul A(H1N1) a murit joi într-un spital din arhipelagul spaniol Canare, în Atlantic, fiind astfel a doua persoană care a decedat de gripă porcină în Spania, a anunţat Ministerul Sănătăţii.