Cele mai citite
 


Spot oprit de CNA de la difuzare în forma actuală
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au oprit de la difuzare în forma actuală un spot la produsul Colon Help, printr-o decizie de intrare în legalitate, luată în şedinţa de marţi, referitor la acest spot.
Membrii Consiliului au luat această decizie motivând că spotul publicitar încalcă prevederi ale legislaţiei audiovizualului conform cărora este interzisă difuzarea de publicitate şi teleshopping pentru medicamente şi tratamente medicale sau suplimente alimentare prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja consumul acestor produse sau tratamente.
Referitor la acest spot, Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) a stabilit că unele afirmaţii din acesta pot crea consumatorului ideea că eficienţa produsului se datorează ingredientelor sale naturale şi că produsul are un efect garantat.
RAC a concluzionat că spotul încalcă unele prevederi din Codul de Practică în Publicitate. AGERPRES (AS - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Foile de ceapă pot înlocui pungi de suplimente alimentare scumpe (experţi) Când aveţi de curăţat ceapă, nu vă grăbiţi să aruncaţi foile la coşul de gunoi, recomandă experţi spanioli care în cursul unei cercetări, publicate în Plant Foods for Human Nutrition, au demonstrat că şi cojile de ceapă, nu numai bulbul considerat un medicament-minune, conţin un cocktail puternic de...
Cancerul de colon: Oamenii de ştiinţă au reuşit să frâneze metastaza la şoareci Un grup de cercetători a reuşit să frâneze dezvoltarea cancerului de colon şi metastaza la ficat în cadrul unui experiment cu şoareci, folosind molecule sintetice, semnalează EFE.
Operaţie de cancer la colon transmisă în direct prin utilizarea tehnologiei de realitate virtuală O operaţie de cancer la colon a fost transmisă în direct, joi, de un chirurg din Marea Britanie, utilizând tehnologia de realitate virtuală, care a dat privitorului senzaţia că se află chiar în sala de operaţie, relatează AFP, menţionând că acest procedeu poate contribui la formarea medicilor şi permite...
Aspirina reduce riscul de cancer de colon la persoanele obeze cu sindromul Lynch (studiu) Aspirina reduce riscul de cancer colorectal la persoanele obeze cu sindromul Lynch, care sunt predispuse genetic la acest gen de tumoră, potrivit unui studiu internaţional publicat în revista americană Journal of Clinical Oncology, informează AFP.
Prevederi ale Legii ANI, în dezbaterea CCR; unele dosare, repuse pe rol Bucureşti, 11 feb /Agerpres / - Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, marţi, mai multe excepţii de neconstituţionalitate a unor prevederi ale Legii privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice şi de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), după ce a...
Actualele prevederi legale nu permit restituirea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate deja reţinute Actele normative în vigoare împiedică restituirea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate deja reţinute la pensiile mai mari de 740 lei, a declarat, vineri, la un briefing de presă, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici.