Cele mai citite
 


Un băieţel de 2 ani, prima persoană din lume născută cu o catenă cromozomială în plus
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un băieţel de doi ani din Marea Britanie este singura persoană din lume "diagnosticată" ca având o catenă cromozomială în plus, conform unui material publicat de cotidianul britanic The Daily Mail.
Alfie Clamp s-a născut orb şi cu o serie de alte dizabilităţi severe a căror cauză a fost căutată de medici. În urma unor teste medicii au descoperit că cel de-al şaptelea cromozom al băieţelului mai are încă un braţ, fapt fără precedent în istoria medicinei. Medicii s-au declarat uimiţi de această particularitate a micuţului, complet necunoscută în lumea medicinei. Din această cauză ei nu se pot pronunţa încă dacă această particularitate va avea vreun efect asupra vieţii copilului.

Alfie Clamp poate în prezent să vadă şi va fi supus în această lună şi unei intervenţii chirurgicale pentru corectarea unei probleme intestinale din naştere.

Părinţii săi, Gemma şi Richard Clamp, au descoperit că ceva este în neregulă cu fiul lor după ce l-au adus acasă de la maternitate. La doar câteva zile, micuţul a încetat să mai respire şi i s-au învineţit buzele.

La vârsta de doar 6 săptămâni, părinţii micuţului au aflat că acesta are o rară anomalie genetică.

Alfie a început să vadă după vârsta de 3 luni, iar musculatura sa este foarte slabă, neputând să se întoarcă singur pe o parte decât după 18 luni. El încă suferă de o serie de probleme digestive şi are nevoie de medicamente în fiecare zi pentru a-i ajuta organismul să absoarbă nutrimentele vitale pentru creştere.

Cei doi părinţi mai au o fetiţă de 10 ani, Georgia, care este perfect sănătoasă.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un băieţel de nouă ani, fără un braţ, şi-a construit o proteză din Lego Un băiat de nouă ani, născut cu o malformaţie la braţul stâng, şi-a construit el însuşi o proteză bionică funcţională cu ajutorul unor elemente de Lego, scrie ziarul 'The Atlantic'.
O pakistaneză a născut cvintupleţi după 16 ani de căsnicie fără copii O pakistaneză a născut cvintupleţi - patru fetiţe şi un băieţel - după 16 ani de încercări de a avea copii. Din păcate, o fetiţă a murit imediat după naştere, dar mama şi ceilalţi patru nou-născuţi sunt bine, a anunţat medicul care a asistat naşterea la un spital din Karachi.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Premieră medicală mondială: O femeie a născut după ce i s-au transplantat ţesuturi ovariene proprii prelevate în copilărie O belgiancă a devenit prima femeie din lume care a dat naştere unui copil după ce i s-a efectuat un transplant de ţesuturi ovariene proprii, care fuseseră prelevate şi congelate când ea avea 13 ani şi nu ajunsese încă la pubertate, informează miercuri France Presse, EFE şi Reuters.
Soluţii IT pestru persoane cu dizabilităţi, dezvoltate de specialişti clujeni, câştigătoare ale unor premii în Olanda Două aplicaţii software realizate de IT-iştii unei firme clujene au câştigat premii la Computable Awards Olanda.
Schimbare de sex la numai doi ani: un băieţel din Rusia a devenit fată Un băieţel de doi ani din regiunea Rostov /sudul Rusiei/, cu complicaţii severe la naştere, a devenit pentru totdeauna fată. După ce medicii i-au detectat un set de cromozomi de sex feminin, copilul a suferit recent o operaţie de schimbare de sex. Astfel, după doi ani de incertitudine, bebeluşul a devenit...