Cele mai citite
 


Vâlcea: Fundaţii din SUA şi Anglia şi-au manifestat intenţia de oferi donaţii spitalului din Bălceşti
miercuri, 13 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţii din SUA şi din Anglia şi-au manifestat intenţia de a oferi donaţii finaciare pentru a suporta medicamente şi salariile personalului medical care lucrează voluntar la Spitalul din Bălceşti, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul oraşului, Ion Curelaru.
"Am fost contactat deja de două fundaţii din Statele Unite şi una din Anglia pentru a oferi donaţii financiare. Primăria va deschide un cont unde aceste donaţii vor fi primite. Mai mult, aşteptăm şi donaţii din partea oamenilor de afaceri din zonă. Nu e nimic rău sau ilegal, dimpotrivă este un gest nobil de a spijini financiar camera de gardă şi serviciile primare ale unei unităţi medicale. Dacă Ministerul nu a gândit serviciul de asistenţă medicală primară, noi o facem", a precizat primarul Curelaru.
După decesul de săptămâna trecută al unui bărbat de 41 de ani în curtea spitalului din Bălceşti, unitate sanitară desfiinţată la 1 aprilie, primarul spune că a fost suplimentat numărul de ambulanţe din oraş, de la 2 la 4.
Primarul mai spune că se află în proces cu Ministerul Sănătaţii, dar că "un centru pentru vârstnici nu va funcţiona la spital".
"Ori centru de asistenţă medicală, ori secţie externă a spitalului municipal din Drăgăşani, ori secţii private medicale, dar în nici un caz aici nu va funcţiona un cămin de bătrâni", a spus Ion Curelaru.
Spitalul din Bălceşti a fost redeschis voluntar la sfârşitul săptămânii trecute pentru cazuri de prim ajutor. Din vechiul personal lucrează în prezent 5 medici şi 6 asistente pe cele trei secţii - interne, pediatrie şi ginecologie, cu un program 8 -16, nefiind făcute internări. AGERPRES/(AS, Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Primarul din Bălceşti propune ca spitalul să devină secţie externă a Municipalului din Drăgăşani Primarul oraşului Bălceşti, Ion Curelaru, propune ca spitalul orăşenesc "desfiinţat abuziv" de Ministerul Sănătăţii să devină în ultimă instanţă secţie externă a Spitalului Municipal din Drăgăşani.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.