Cele mai citite
 


23 de morţi de dengă în Paraguay, într-o epidemie 'fără precedent' (ministru)
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
23 de persoane au murit în Paraguay de la 1 ianuarie de dengă - o maladie virală transmisă de un ţânţar - în 'cea mai gravă epidemie de dengă din istoria ţării', a anunţat marţi ministrul sănătăţii, Esperanza Martinez, relatează AFP.
Aceste decese ridică la 109 numărul morţilor de dengă în America latină de la începutul lui 2011, dintre care 51 în Brazilia, 23 în Paraguay, 20 în Bolivia, 14 în Peru şi unul în Argentina, conform bilanţurilor oficiale.

'Este fără nicio îndoială epidemia cea ma gravă cu care s-a confruntat ţara', a spus ministrul într-o conferinţă de presă de la Asuncion. Peste 7.000 de persoane au contractat maladia şi 23 au murit de dengă, conform bilanţului Ministerului Sănătăţii.

'Epidemia este chiar mai severă decât în 2007', a declarat dna Martinez, precizând că atunci 17 oameni au murit de dengă.

Parlamentul paraguayan a declarat joi stare de urgenţă. De asemenea, preşedintele Fernando Lugo a trimis militari şi poliţişti pentru a participa la curăţarea oraşelor.

Denga, transmisă de înţepătura ţânţarului 'Aedes aegypti', provoacă febră puternică, dureri de cap şi dureri articulare. Forma cea mai gravă declanşează o febră hemoragică mortală, în principal la copii.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, există 50 de milioane de cazuri de dengă pe an în lume, dintre care 500.000 sunt de dengă hemoragică.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nivel istoric al epidemiei de febră dengue în Paraguay: 48 de morţi şi 70.000 de cazuri de îmbolnăvire (ministru) Epidemia de febră dengue a atins 70.000 de persoane şi a făcut 48 de morţi în Paraguay în 2013, ''o amploare istorică'', a declarat ministrul paraguayan al sănătăţii, Antonio Arbo, relatează AFP.
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
Ebola: Stare de urgenţă în Liberia; Sierra Leone mobilizează militari în jurul centrelor pentru bolnavi Epidemia de Ebola a făcut peste 930 de morţi în Africa de Vest, determinând Liberia să decreteze stare de urgenţă, Nigeria, care a înregistrat o a doua victimă, să încerce să beneficieze de un tratament experimental american, iar Sierra Leone să mobilizeze sute de militari în jurul centrelor în care...
Nouă epidemie de febră dengue în Brazilia Brazilia înregistrează o nouă epidemie de febră dengue, maladie virală transmisă prin muşcătura unui ţânţar, numărul deceselor consemnate în primele trei luni din 2013 depăşindu-l deja pe cel din întreg anul 2012, transmite AFP, citând un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Brasilia.
Epidemia de febră galbenă se extinde în Angola: cel puţin 250 de morţi Cel puţin 250 de persoane au murit în urma epidemiei de febră galbenă care afectează Angola de la sfârşitul lunii decembrie şi continuă să se extindă, potrivit datelor furnizate de mai multe autorităţi din domeniul sanitar.
Brazilia garantează Uniunii Europene că virusul Zika nu va afecta Jocurile Olimpice de la Rio Ministrul Sănătăţii din Brazilia, Marcelo Castro, s-a întâlnit marţi cu ambasadorii ţărilor din Uniunea Europeană, cărora le-a garantat că actuala epidemie provocată de virsul Zika nu va afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, programate între 5 şi 21 august.