Cele mai citite
 


Alba: Medici de familie amendaţi pentru neefectuarea controlului medical periodic al personalului de la cabinete
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două cabinete de medici de familie din Alba au fost amendate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) pentru neefectuarea controlului medical periodic la personalul angajat, iar un cabinet stomatologic a fost avertizat pentru lipsa registrului sterilizare chimică instrumentar.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al DSP Alba, dr. Cristina Galoş, în urma a 39 de controale efectuate recent de inspectorii Serviciului de Control în Sănătate Publică în unităţi sanitare, şcolare, de alimentaţie publică şi colectivă, staţii de tratarea apei, unităţi industriale şi de prestări servicii, au fost constatate neconformităţi în o treime dintre acestea.
Au fost aplicate patru amenzi în valoare totală de 700 de lei, din care două unor cabinete medici de familie şi două unor magazine alimentare, celor din urmă pentru nerespectarea prevederilor Legii 349/ 2002 privind fumatul în spaţii publice închise şi neefectuarea controlului medical periodic la angajaţi.
De asemenea, au fost date şi opt avertismente, dintre care şase unor unităţi de desfacere alimente şi alimentaţie publică, pentru lipsă certificat constatator, lipsă racord apă potabilă reţea oraş, lipsă apă caldă, lipsă dulap vestiar, grup sanitar şi vestiar care necesită lucrări de igienizare.
O grădiniţă a fost avertizată pentru inexistenţa vestiarului, iar un Cabinet stomatologic, pentru lipsa registrului sterilizare chimică instrumentar.
Potrivit DSP, a fost făcută şi o propunere de suspendare de activitate pentru un bar, pentru neigienizarea unităţii şi a grupului sanitar şi pentru lipsa racordului la apă. AGERPRES/ (AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Deficienţe igienico-sanitare la o serie de cabinete ale unor medici de familie O serie de cabinete ale unor medici de familie din judeţul Alba au fost depistate cu deficienţe în urma controalelor igienico-sanitare efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), obligaţia remedierii acestora revenind, potrivit legislaţiei, primăriilor din unităţile administrativ-teritoriale respective...
Alba: Urme de fier, în apa potabilă distribuită în sistem centralizat în Blaj şi Ocna Mureş Alba Iulia, 23 feb /Agerpres/ - Apa potabilă distribuită în sistem centralizat în zonele Blaj şi Ocna Mureş a avut anul trecut un parametru analizat pentru care s-a notificat neconformarea într-un procent semnificativ de probe recoltate, şi anume fierul, potrivit datelor prezentate miercuri într-o conferinţă...
Alba: Fonduri pentru achiziţionarea unui computer tomograf pentru Spitalul Municipal Sebeş Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, şi primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, au semnat miercuri un contract prin care se alocă peste 1,2 milioane de lei prin transfer de la Ministerul Sănătăţii către Municipiul Sebeş în vederea achiziţionării unui computer...
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Alba: Conducerile unor spitale, sancţionate cu avertisment sau cu amendă Conducerile mai multor spitale din Alba au fost sancţionate cu amenzi sau cu avertisment după ce inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au constatat mai multe neconformităţi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul executiv Horea Timiş.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.