Cele mai citite
 


ANPC: Metale grele identificate în produse cosmetice pentru femei
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dispus eliminarea de pe piaţă a unor produse cosmetice pentru femei, comercializate de operatori economici din judeţul Ilfov, considerate a fi periculoase pentru sănătate prin conţinutul de metale grele (crom, plumb şi cadmiu), se arată într-un comunicat ANPC.
În data de 23 martie, secretarul de stat Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC, a dispus o acţiune operativă de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice.
Au fost prelevate şi analizate probe de produse cosmetice comercializate de către operatori economici din judeţul Ilfov.
Analizele efectuate de Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor 'Larex' Bucureşti au indicat prezenţa de metale grele (crom, plumb şi cadmiu) în probele prelevate, contrar Directivei 76/768/EEC conform căreia acestea nu sunt admise în produsele cosmetice.
Între produsele cosmetice analizate s-au aflat: lip gloss 'Chissa', fardul pentru obraz 'Terracotta - Chissa', fardul pentru pleoape 12 culori 'Baolishi', tuşul de ochi 'Chissa' şi mascara - Perfect Volume 'Chissa'.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 6.000 lei, iar produsele cosmetice, posibil periculoase, au fost retrase de la comercializare şi distruse.
În acţiunea de control precedentă, în urma analizelor laboratoarelor 'Larex', a rezultat că 38% dintre cosmetice nu se încadrau în prevederile legale în vigoare. La nivel naţional, au fost verificaţi 1.044 de operatori economici, depistându-se abateri de la prevederile legale la 674 dintre aceştia (doi producători, 20 de importatori, 32 de distribuitori şi 622 de vânzători de produse cosmetice). Cele 480 de amenzi contravenţionale aplicate au fost în valoare de circa 1,1 milioane lei. Au fost date 351 de avertismente şi au fost dispuse 57 de măsuri de oprire definitivă de la comercializare pentru produsele cosmetice posibil periculoase şi 442 de măsuri de oprire temporară pentru produsele cu abateri de etichetare.AGERPRES/(AS-Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cât de toxice sunt rujurile de buze? (studiu) O echipă de cercetători californieni a descoperit prezenţa unor metale grele toxice (aluminiu, mangan, crom) în 32 rujuri şi flacoane cu luciu de buze cumpărate din comerţ. Constatarea nu este nouă: în 2007, un studiu pusese în evidenţă prezenţa acestora în rujuri, relatează 7sur7.be.
Amenzi în valoare de 23.200 lei aplicate de ANSVSA Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a aplicat 31 amenzi contravenţionale, în valoare de 23.200 lei, şi 115 avertismente operatorilor economici, în urma unor controale derulate în perioada 27 noiembrie - 7 decembrie 2009, potrivit unui comunicat al ANSVSA.
ANPC:Amenzi de 50.000 lei pentru abateri microbiologice, în cazul a 5 tipuri de apă comercializate în magazine din Bucureşti Inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice în cazul a 5 tipuri de apă de masă şi apă de izvor îmbuteliată, comercializate în unele reţele comerciale din Bucureşti...
DGPMB: Şase amenzi contravenţionale de peste 23.000 de lei aplicate în urma controalelor efectuate la patru ştranduri Şase amenzi contravenţionale în valoare de peste 23.000 de lei au fost aplicate de poliţişti în urma unor controale efectuate la patru ştranduri de pe raza municipiului Bucureşti, fiind indisponibilizată marfă de aproximativ 21.000 de lei constând în băuturi alcoolice.
Numeroase controale care vizau infecţiile nosocomiale şi biocidele au fost efectuate în perioada 2012-2015 Mai multe controale privind infecţiile nosocomiale şi produsele biocide au fost efectuate între anii 2012 - 2015, în perioada mandatelor de miniştri ai Sănătăţii deţinute de Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu şi Patriciu Achimaş Cadariu, potrivit datelor postate pe site-ul MS.
DSVSA Bucureşti a aplicat 46 de amenzi în Piaţa Obor şi a retras de la comercializare peste 7 tone de alimente Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au aplicat 46 de amenzi în valoare de 102.100 lei şi au retras de la comercializare o cantitate de 7.137 kilograme de produse alimentare, ca urmare a neconformităţilor înregistrate în urma unor controale efectuate...