Cele mai citite
 


Chirurgia bariatrică reduce în mare măsură diabetul de tip 2
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aşa numita chirurgie bariatrică, destinată iniţial tratării obezităţii, diminuează în mare măsură diabetul de tip 2, dar şi alte probleme de sănătate cu care se confruntă persoanele cu surplus de greutate, transmite miercuri EFE.
La un an după ce mai mulţi indivizi supraponderali au fost supuşi unei astfel de intervenţii, cazurile de diabet de tip 2 s-au redus cu 50 la sută, iar pacienţii au pierdut în medie aproape 60 la sută din excesul de greutate, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.

La această concluzie a ajuns Registrul Bariatric Naţional, după ce a analizat rezultatul a 7.045 de operaţii realizate într-o perioadă de doi ani, a informat BBC.

În Marea Britanie există aproximativ un milion de persoane care ar putea beneficia de pe urma chirurgiei bariatrice. Aceasta este compusă, printre alte proceduri, din gastroplastie, instalarea unui bypass gastric şi din montarea unui inel gastric care are ca scop reducerea capacităţii stomacului.

Totodată, la nivelul pacienţilor s-a constatat o îmbunătăţire a presiunii sanguine, ei realizând mai uşor diferite activităţi fizice, cum ar fi urcatul scărilor.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şi sarea, nu numai zahărul, joacă un rol în diabet (studiu) Şi sarea - nu numai zahărul - joacă un rol în diabet, potrivit unor cercetători francezi care au ajuns la această concluzie ocupându-se de chirurgia obezităţii, relatează AFP.
Operaţii laparoscopice de chirurgia obezităţii transmise în direct din România la Congresul de Chirurgie Digestivă de la Roma Dr. Cătălin Copăescu, şef Departament Chirurgie Generală Delta Hospital, Medic Primar Chirurg acreditat în chirurgie laparoscopică şi chirurgie bariatrică, a fost invitat să efectueze operaţii transmise în direct, în cadrul celui de-al 22-lea Congres de chirurgie a aparatului digestiv, eveniment care...
Un număr de 40 de bărbaţi vor participa la un studiu privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat Un număr de 40 de bărbaţi cu obezitate, care au dezvoltat şi diabet zaharat de tip 2, vor participa la un studiu clinic privind impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat de tip 2, studiu care a fost lansat miercuri la Spitalul Ponderas.
Persoanele care lucrează în schimburi sunt predispuse să facă diabet de tip 2 (studiu) Diabetul de tip 2 este mai frecvent la persoanele care lucrează în schimburi, susţine un studiu internaţional de mare amploare, preluat de BBC.
Operaţii de tratare pe cale laparoscopică a obezităţii la SJU Alba Iulia Abordarea obezităţii pe cale laparoscopică este posibilă din acest an şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, odată cu achiziţionarea unui laparoscop de ultimă generaţie şi a unui aparat de sigilare vasculară, care permit astfel realizarea unor intervenţii chirurgicale complexe.
Obezitatea afectează viaţa sexuală! Află cum se poate trata! Impotenţa, numită şi disfuncţie erectilă, reprezintă imposibilitatea de a ajunge la şi a menţine o erecţie satisfăcătoare pentru contactul sexual. Studiile arată că aceasta afecţiune apare adesea ca urmare a obezităţii, care are un efect considerabil asupra performanţei sexuale a bărbaţilor...