Cele mai citite
 


Constanţa: Salariaţii Spitalului Judeţean primesc de Paşte tichete de masă
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va aloca din bugetul unităţii medicale 1,7 milioane de lei pentru acordarea, cu prilejul sărbătorii Paştelui, a câte 12 tichete de masă celor aproximativ 1.600 de salariaţi.
Managerul SCJU, Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că banii provin din economiile realizate de spital, ''cu eforturi destul de mari'', în condiţiile în care angajaţilor ''nu li se mai pot da prime, niciun fel de bonusuri'', potrivit normativelor în vigoare.
''Şi atunci ne străduim să facem şi noi ce putem, cu puţinii bani pe care îi avem'', a menţionat Căpăţână.
Potrivit acestuia, spitalul judeţean urmează să primească 8,2 milioane de lei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru că ''ar trebui regularizate sumele de bani din primul trimestru'', banii reprezentând datoriile pe care le are CJAS către SCJU şi contravaloarea serviciilor medicale efectuate în luna martie de unitatea spitalicească.
Managerul unităţii medicale a afirmat că, dacă CJAS va achita cele 8,2 milioane de lei, spitalul judeţean va putea achita toate facturile, inclusiv pe cele emise pentru luna trecută, ţinând cont că valoarea serviciilor medicale este de circa 7 milioane de lei pe lună, însă ''ele sunt decontate cu aproximativ un milion de lei sub această valoare, lunar, pentru că ăsta este bugetul''.
''Atunci, stau şi mă întreb de ce producem servicii medicale dacă nu ne sunt decontate. (...) Acesta este motivul pentru care pacienţii trebuie să îşi cumpere marea majoritate a medicamentelor şi materialelor sanitare'', a declarat managerul SCJU Constanţa. AGERPRES/ (A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina ar putea reduce valoarea contractelor cu furnizorii şi sporurile salariale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că echipa de conducere a unităţii spitaliceşti are în vedere măsuri de reducere a cheltuielilor printre care renunţarea la tichete de masă, reduceri de sporuri şi micşorarea contractelor cu furnizorii...
Directorul SJU Tulcea, Iosif Roşca: Este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere medicamente Filiala teritorială a Sanitas ameninţă că va da în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, dacă nu se acordă toate drepturile salariaţilor, inclusiv tichetele de masă, iar conducerea unităţii susţine că în condiţiile financiare actuale este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere singuri...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Mehedinţi: Peste 3,8 milioane lei decontaţi de CJAS pentru servicii medicale efectuate în străinătate de asiguraţi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a decontat în străinătate în 2015 facturi emise de unităţi spitaliceşti în valoare de 3.895.000 lei, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Radu Barbu.