Cele mai citite
 


Galaţi: Circa 144 milioane lei de la CJAS pentru funcţionarea unităţilor sanitare timp de două luni
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a primit 143,9 milioane lei cu care finanţează sistemul de sănătate gălăţean până la începutul lunii iunie, când este programată încheierea contractului-cadru pe anul în curs, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Olimpia Buzia.
Potrivit acesteia, pentru medicamente s-a primit sub formă de credite de angajament suma de aproximativ 11,5 milioane lei, iar sub formă de credite bugetare aproape 12,3 milioane lei.
"Vom putea plăti datoriile către farmacii pentru încă două luni şi să susţinem cheltuielile aferente consumului de medicamente până la semnarea contractului-cadru", a spus Buzia.
Ea a precizat că pentru a cumpăra servicii medicale prestate de spitale CJAS a primit, pentru lunile aprilie şi mai, aproximativ 23,5 milioane lei, pentru medicina primară - 4,5 milioane lei, iar pentru dispozitive medicale s-au alocat încă 378.000 lei.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă a primit 2,7 milioane lei, asistenţei medicale în centre multifuncţionale i s-au repartizat 279.000 lei, iar decontările în ceea ce priveşte serviciile medicale paraclinice se vor face în limita sumei de 469.000 lei.
"În momentul de faţă, avem bani pentru a satisface necesarul la nivel de judeţ. Cum vor evolua lucrurile este greu de spus în acest moment. Trebuie să aşteptăm semnarea contractului-cadru. Există posibilitatea ca sistemul să fie finanţat sau să ni se dea acum bani pentru a acoperi necesarul, iar după 1 iunie să primim o sumă foarte mică pentru restul anului", a precizat preşedintele CJAS Galaţi. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Preşedintele CJAS Galaţi: Întâi trebuie modificată Legea Sănătăţii, apoi se poate da ordinul de desfiinţare a CJAS-urilor Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Elena Vrabie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că desfiinţarea caselor judeţene şi a direcţiilor de sănătate publică (DSP) se poate face doar după ce se modifică Legea Sănătăţii.
Galaţi: Bani pentru eliberarea de reţete compensate, doar până în octombrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi poate asigura plata către farmacii pentru eliberarea de reţete compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Spitalele gălăţene au bani doar până în august sau septembrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a finalizat încheierea noului contract cadru cu unităţile sanitare gălăţene, la capitolul spitale fiind alocată pentru perioada aprilie-decembrie suma de 82.190.573 lei, cu 8% mai mică decât în anul anterior, a anunţat, miercuri, directorul instituţiei...