Cele mai citite
 


Guvernul a alocat 2 milioane de lei pentru transformarea spitalelor în cămine de bătrâni
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a alocat 2 milioane de lei (cca 0,486 milioane euro, la cursul zilei, n.n.) pentru finanţarea transformării unor spitale în cămine de bătrâni, potrivit unei hotărâri publicate marţi în Monitorul Oficial.
Potrivit documentului adoptat în şedinţa de guvern din 7 aprilie a.c., banii provin din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului şi sunt viraţi la bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, care gestionează programul "Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice".
La sfârşitul lunii martie, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, arăta că autorităţile locale au acceptat ca 7 spitale să fie transformate în aziluri pentru vârstnici, după ce Executivul a decis ca în total 67 de spitale de dimensiuni reduse să nu mai primească finanţare de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.
Transformarea spitalelor în cămine se face cu fonduri de la Ministerul Muncii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Executiv: 67 de spitale locale vor putea fi transformate în cămine de bătrâni, pe bani guvernamentali Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Un număr de 67 de spitale administrate la nivel local nu vor primi finanţare guvernamentală de la 1 aprilie dacă nu vor fi transformate în cămine de bătrâni, potrivit unei hotărâri a Executivului, aprobate miercuri.
Attila Cseke: Programul de reorganizare a sistemului spitalicesc este necesar Bucureşti, 15 feb /Agerpres/ - Procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc este necesar întrucât scopul unui spital este de a oferi pacientului şansa de a se trata, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, într-o discuţie cu membrii Comisiei de sănătate din Senat.
Cseke Attila: Unităţile sanitare care nu se transformă în cămine de bătrâni nu vor mai avea finanţare Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu se înscriu pentru transformarea în cămine de bătrâni până la 1 aprilie nu vor mai avea finanţare, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
Varujan Pambuccian susţine că nu este convins de capacitatea de finanţare a spitalelor transformate în cămine de bătrâni Liderii coaliţiei au discutat joi problema finanţării spitalelor care urmează să fie convertite în cămine de bătrâni, însă nu este sigură capacitatea de finanţare a acestor unităţi, nici după transformare, a declarat liderul grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian...
Ministrul Sănătăţii: Reorganizarea spitalelor continuă, dar se reanalizează Ministerul Sănătăţii va continua procesul de reorganizare a spitalelor, însă reanalizează lista unităţilor sanitare care, începând cu 1 aprilie, îşi vor pierde finanţarea de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.