Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii anunţă controale după un caz foarte grav cu escară la Centrul Băneasa din Constanţa
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat miercuri că direcţiile de sănătate publică vor începe controale în toate spitalele după ce la Centrul Medical Băneasa din judeţul Constanţa a fost descoperit un caz foarte grav cu escară.
Ministrul a prezentat, într-un briefing de presă, imagini şocante cu o femeie de 67 de ani care a stat internată 32 de luni la Centrul Medical Băneasa din judeţul Constanţa, după un accident vascular cerebral.
"În mod normal, un bolnav cronic nu trebuie să stea mai mult de 50 de zile. Pentru a face astfel de escare sunt necesare 4-6 luni", a explicat Cseke Attila.
El a adăugat că pacienta nu a fost bine îngrijită ceea ce a dus la situaţia dată. "Cred că avem responsabilitatea să luăm măsuri pentru a nu mai exista astfel de situaţii, chiar dacă măsuri sunt inpopulare. Îi rog pe cei care în ultimele zile au scos oamenii în stradă să înceteze astfel de manifestări", a afirmat ministrul.
Cseke Attila a anunţat că va sesiza Colegiul Medicilor din România pentru acest caz şi a menţionat că nu s-ar fi ajuns la cunoaşterea lui dacă bolnavii nu ar fi fost transferaţi.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, dr. Constantin Dina, a precizat că, în 2010, Centrul Medical de la Băneasa nu a tratat niciun bolnav cu infarct de miocard, ci a transferat către spitalul judeţean trei astfel cazuri şi 23 cu angină pectorală.
"Centrul are o secţie de psihiatrie pentru bolnavi cronici care a primit 4,8 miliarde lei vechi. În centru lucrau 61 de angajaţi şi 63 de pacienţi, aproape pacientul şi angajatul şi cu toate acestea bolnava nu a fost tratată corespunzător", a spus Constantin Dina. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii va primi un raport cu privire la pacienta de la Spitalul din Constanţa Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că pacienta care a decedat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa nu suferea de o boală psihiatrică ci avea o problemă cauzată de un accident vascular, adăugând că urmează să primească un raport în cursul zilei de luni referitor...
Bănicioiu: Lansăm săptămâna viitoare programele pentru Accident Vascular Cerebral şi Traumă Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat joi, la Timişoara, că săptămâna viitoare vor fi lansate Programul de Accident Vascular Cerebral şi Programul de Traumă.
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Cum poate afecta frigul sistemul cardiovascular? Frigul poate determina precipitarea apariţiei unor boli cardiovasculare majore precum infarctul miocardic acut, accidentele cerebrale vasculare, agravarea fenomenelor de angină pectorală, crize hipertensive şi decompensarea insuficienţei cardiace.
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
Bănicioiu: Prin PAPPC, România a redus mortalitatea intraspitalicească prin boli cardiace Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi, la Timişoara, că prin Programul Acţiuni Prioritare pentru Pacientul Critic (PAPPC), România a redus mortalitatea intraspitalicească prin boli cardiace.