Cele mai citite
 


O treime din farmaciile din Ungaria s-ar putea închide
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O treime din farmaciile din Ungaria s-ar putea închide dacă guvernul îşi pune în aplicare planul de reglementare a preţurilor la medicamente şi de reducere a subvenţiilor pentru producători cu 20% anul acesta şi 35% în 2012, scrie în ediţia de miercuri cotidianul Nepszabadsag.
Asociaţia producătorilor de medicamente inovatoare IGYE a cerut prezentarea mai detaliată a proiectului guvernamental în acest sens, dar a respins scăderea preţurilor, în timp ce Asociaţia naţională a producătorilor ungari de medicamente /Magyosz/ a indicat că îşi va formula o opinie doar după ce guvernul va răspunde la o serie de întrebări.

Deocamdată, purtătoarea de cuvânt a executivului de la Budapesta, Anna Nagy, a subliniat că guvernul nu poate accepta oferta Magyosz ca asociaţia să plătească o 'taxă de criză' de 25 miliarde de forinţi /94 milioane euro/ cu condiţia ca aceşti bani să fie cheltuiţi de guvern pe salariile din sectorul medical. Un astfel de acord va deveni posibil doar după stabilizarea economiei, a precizat ea.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului ungar a menţionat că deocamdată producătorii de medicamente şi organizaţiile profesionale din domeniu au depus 30 de cereri de subvenţii, care sunt în curs de evaluare, o decizie urmând să fie luată până la sfârşitul lui aprilie.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARPIM: Preţul real al medicamentelor este practic cu 29% sub cel afişat în catalogul naţional Reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) au precizat marţi că respectă întru totul legislaţia în vigoare şi a atras atenţia că preţul real al medicamentelor este "practic cu 29%" sub cel afişat în catalogul naţional al preţurilor, rata de schimb folosită...
Producătorii de medicamente vor achita prin taxa clawback noile medicamente Deschiderea listei medicamentelor compensate nu va aduce cheltuieli suplimentare pentru bugetul statului, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Asociaţiile de pacienţi, producătorii de medicamente, farmaciştii cer retragerea proiectului privind preţurile la medicamente Asociaţiile de pacienţi, producătorii de medicamente, farmaciştii au cerut miercuri, într-o dezbatere publică, retragerea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Metodologiei privind modul de calcul şi procedura de avizare şi aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu...
Ungaria: 'Taxa pe grăsimi' a adus la buget 178 milioane de euro de la introducerea ei, în 2011 Veniturile obţinute din aşa-zisa 'taxă pe grăsimi' totalizează peste 55 de miliarde de forinţi (178 milioane de euro) de la introducerea ei în Ungaria, a relatat joi cotidianul Magyar Nemzet, preluat de agenţia ungară de presă MTI.
Prin sistemul distribuţiei directe, preţurile medicamentelor ar putea scădea cu până la 10% Preţurile medicamentelor ar putea scădea cu până la 10% prin sistemul distribuţiei directe a medicamentelor, de la producători sau importatori direct către farmacii, afirmă Nicu Muşat, directorul general al MSL Logistic Services, singurul furnizor independent de servicii logistice pentru industria f...
ARPIM: Producătorii de medicamente nu pot susţine economic taxa propusă de autorităţi Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) consideră că noul proiect de hotărâre de guvern privind taxa clawback, care a fost lansat marţi în dezbatere publică, reprezintă o măsură care nu poate fi susţinută economic.