Cele mai citite
 


Olt: Primăria Drăgăneşti va acţiona Ministerul Sănătăţii în instanţă din cauza desfiinţării spitalului
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Drăgăneşti-Olt pregăteşte o acţiune în instanţă împotriva Ministerului Sănătăţii în scopul de a redeschide spitalul din localitate, închis la începutul lunii aprilie din cauza refuzului Casei de Asigurări de Sănătate Olt de a mai încheia contracte de servicii medicale cu spitalul.
Primarul oraşului Drăgăneşti, Sorin Ghiţă, a declarat miercuri pentru AGERPRES că în prezent administraţia locală face demersuri pentru a redeschide spitalul sau cel puţin pentru a înfiinţa în clădirea în care a funcţionat până la începutul lunii spitalul un ambulatoriu de specialitate.
Sorin Ghiţă a menţionat că aceeaşi administraţie locală, respectiv conducerea primăriei şi consilierii locali, refuză transformarea spitalului în cămin pentru vârstnici deoarece el nu ar avea adresabilitate şi nu există nici siguranţa că guvernul ar finanţa în totalitate şi pe termen lung cheltuielile de înfiinţare şi funcţionare ale unui cămin de vârstnici la Drăgăneşti.
"Înfiinţarea unui cămin pentru vârstnici la Drăgăneşti este o bazaconie, noi avem nevoie de spital, nu de cămin de bătrâni. Acesta nu are nici adresabilitate în zona noastră şi consilierii nu au fost de acord să voteze pentru transformarea spitalului în cămin pentru vârstnici. Măcar o policlinică, un ambulatoriu cu diferite specialităţi să funcţioneze în spaţiul respectiv dacă un spital nu se doreşte. Căutăm soluţii legale. Deocamdată legea nu ne permite nici să facem aici centru de permanenţă, pentru că acesta ar trebui să funcţioneze cu medici de familie, nu cu medici specialişti. Ori medicii de familie refuză gărzile la centrele de permanenţă şi sunt în conflict cu ministerul şi cu CAS. În luarea unor decizii privind spitalele ar trebui ascultaţi şi cei din administraţia locală. Când ni s-a dat spitalul era în stare deplorabilă, noi am reuşit să-l refacem să aducem linie de gardă, să aducem medici specialişti şi după ce l-am pus pe picioare au decis să îl desfiinţeze abuziv. Sunt în curs şi demersuri de transformare a spitalului din Drăgăneşti în spital de boli cronice, este hotărâre de consiliu aprobată şi documentele erau depuse la Ministerul Sănătăţii. Noi nu renunţăm la spital, căutăm în continuare soluţii şi ne pregătim să chemăm Ministerul Sănătăţii în judecată pentru că noi, administraţia locală din Drăgăneşti considerăm abuzivă desfiinţarea spitalului", a spus edilul.
Spitalul din Drăgăneşti avea două secţii, una de pediatrie şi alta de boli interne, unde lucrau 17 medici, cu o linie de gardă, capacitatea fiind de 48 de paturi, toate ocupate aproape permanent. Acum pacienţii din Drăgăneşti sunt nevoiţi să se adreseze spitalelor din Slatina sau Caracal dacă afecţiunile lor nu pot fi tratate cu ajutorul medicilor de familie. AGERPRES/(AS, Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Olt: Medicii de familie au decis să nu semneze noul contract cadru Slatina, 22 feb /Agerpres/ - Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, Viorel Rădulescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că medicii de familie din judeţul Olt nu vor semna noul contract cadru pe anii 2011-2012.
Constanţa: Demersuri pentru ca singurul spital din Cernavodă să nu fie desfiinţat Reprezentanţii Primăriei Cernavodă fac demersuri pentru ca singurul spital din oraş să nu fie desfiinţat şi transformat în cămin pentru bătrâni, conform unui proiect de lege iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care unitatea medicală este una modernă şi deserveşte peste 30.000 de locuitori...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Olt: Medicii de la spitalele din Slatina şi Caracal au refuzat să încheie contracte pentru gărzi suplimentare Medicii care asigură liniile de gardă la spitalele din municipiile Slatina şi Caracal au refuzat să semneze contracte de muncă pentru gărzile suplimentare, o notificare despre această situaţie fiind transmisă miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt la Ministerul Sănătăţii, potrivit şefei direcţiei...
Sibiu: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea Spitalului din Cisnădie Cei 40.000 de locuitori din oraşul Cisnădie şi din împrejurimi au şanse mari să aibă din nou, de la 1 septembrie, deschis spitalul din oraş, după ce această unitate spitalicească a primit deja avizul Ministerului Sănătăţii, a anunţat luni, printr-un comunicat, Prefectura Judeţului Sibiu.