Cele mai citite
 


OMS ia în calcul o monitorizare sanitară de 10 până la 20 de ani în Japonia
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a subliniat miercuri importanţa creării unor sisteme de supraveghere sanitară pe 10 până la 20 de ani în Japonia în vederea măsurării consecinţelor pe termen lung asupra sănătăţii ale accidentului de la centrala nucleară Fukushima, relatează agenţia France Presse.
'Avem nevoie să creăm bazele pentru studii ce ar urma să fie conduse în următorii 10 până la 20 de ani', a declarat directoarea Departamentului de sănătate publică şi mediu din cadrul OMS, Maria Neira, într-o conferinţă de presă.

Însă ea a recunoscut că este 'poate prea devreme' pentru a crea aceste sisteme de monitorizare sanitară pentru că ţara este în continuare 'într-o fază foarte acută de detectare' a radioactivităţii. Cu toate acestea, 'suntem în discuţii cu Japonia', a precizat dna Neira.

Pe de altă parte, responsabila OMS a subliniat că autorităţile japoneze au început deja supravegherea funcţiilor tiroidiene a peste 940 de copii, fără a descoperi vreun risc. Marţi, guvernul nipon a ridicat de la 5 la 7, nivelul maxim, nivelul de gravitate al accidentului de la Fukushima pe scara evenimentelor nucleare şi radiologice, plasându-l la nivelul celui de la Cernobâl, notează AFP.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o reţea destinată luptei împotriva hepatitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat vineri o reţea destinată luptei împotriva hepatitei, în contextul infectării cronice a sute de milioane de oameni cu virusul hepatic, relatează Kyodo.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
VIRUSUL ZIKA: OMS estimează posibila propagare a Zika în Asia-Pacific Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat luni o foarte probabilă propagare a virusului Zika în Asia-Pacific, în timp ce sute de cazuri au fost semnalate în Singapore şi două cazuri de microcefalie la bebeluşi au fost confirmate în Thailanda, relatează AFP.
Ebola: OMS declară încetarea "urgenţei de sănătate publică de importanţă internaţională" Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că epidemia de Ebola nu mai constituie o "urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională", dar a atras atenţia asupra necesităţii menţinerii unui înalt nivel de vigilenţă în ţările din Africa de Vest pentru a preveni apariţia unor noi...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.