Cele mai citite
 


Plictiseala cronică influenţează speranţa de viaţă (studiu)
joi, 14 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Potrivit unui studiu britanic, cine duce o viaţă anostă riscă să moară de o criză cardiacă cu 40% mai mult decât ceilalţi. Un nou studiu apărut în International Journal of Epidemiology arată că plictiseala poate fi mortală, scrie site-ul lesquotidiennes.com.
Autorii studiului, cercetători de la University College din Londra, susţin că persoanele care duc o viaţă anostă, nu prea palpitantă, au 'şanse' de două ori mai mari să moară din cauza unui accident cardiovascular decât ceilalţi. Departe de se baza pe observaţii întâmplătoare, concluzia a fost formulată după observarea a 7.000 de pacienţi cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani, timp de un sfert de secol. Creşterea semnificativă a ratei mortalităţii s-ar explica prin tendinţa celor care nu reuşesc să-şi umple viaţa în mod satisfăcător de a bea şi fuma mult acasă, obiceiuri care au un impact direct asupra speranţei de viaţă.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Deţinerea unui animal de companie are beneficii multiple pentru sănătatea oamenilor (studii) Faptul că un animal de companie face bine sănătăţii oamenilor este bine cunoscut de cercetători şi de prietenii şi proprietarii de animale. De exemplu, pacienţii cardiaci care au un animal de companie trăiesc mai mult decât cei care nu au, animalele contribuie la creşterea nivelului de serotonină şi...
Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă cu 7 ani mai mare faţă de restul populaţiei (studiu francez) Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă net superioară faţă de restul populaţiei, relevă un studiu al cercetătorilor francezi, potrivit AFP.
Regimul mediteranean înseamnă doi ani de viaţă în plus (studiu) Adoptarea regimului mediteranean se traduce printr-o speranţă de viaţă mai lungă, având şi un efect benefic asupra sănătăţii cardiovasculare, relatează joi passionsante.be.
Criza economică ameninţă progresele realizate în materie de speranţă de viaţă /OMS/ Criza economică ar putea ameninţa progresele înregistrate în materie de speranţă de viaţă în Europa dacă guvernele decid să îşi reducă bugetul alocat sănătăţii, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat de France Presse.