Cele mai citite
 


Asociaţia 'Salvează Vieţi' a strâns 1.000.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia "Salvează Vieţi" a strâns un milion de euro pentru copiii bolnavi de cancer, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Carmen Uscatu, preşedintele asociaţiei.
Organizaţia îşi propune să crească numărul celor care redirecţionează 2% din impozitul pe venit de la 30% dintre cei vizaţi la 50%, în acest scop fiind demarată o nouă campanie.
În perioada decembrie 2010 - martie 2011, Asociaţia "Salvează Vieţi" a strâns peste un milion de euro prin campania "Nu mă ignora", dedicată înfiinţării primului Centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie "Louis Ţurcanu" din Timişoara.
În continuare, asociaţia va derula o campanie de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către "Salvează Vieţi" împreună cu Paula Herlo, preşedinte onorific "Salvează Vieţi", Andreea Raicu, Tudor Chirilă, Cabral, Virgil Ianţu şi Bogdan Dumitrache.
Lucrările de la Timişoara au demarat cu amenajarea a două camere sterile pentru transplant medular. Fiecare cameră înseamnă tratamentul a încă 30 de copii pe an.
"Ne-am atins scopul primei campanii, însă nu putem să ne oprim aici. Copiii bolnavi au nevoie de mai mult ajutor din partea noastră. Dacă fiecare român ar putea să meargă la Timişoara, să vadă copiii mici, vulnerabili, dar plini de speranţă, care vor doar să meargă acasă, sunt convinsă că ne-am face timp să completăm un formular. De aceea am apelat la Tudor, Andreea, Paula, Cabral, Virgil şi Bogdan, ca să arătăm tuturor ce înseamnă suferinţa unui copil care aşteaptă un ajutor ce nu mai vine sau disperarea părinţilor doborâţi de neputinţă. Noi, în schimb, avem şansa de a schimba acest lucru, alocându-ne cinci minute în care să ne scriem numele pe un formular. Sunt convinsă că putem fi mai implicaţi şi mai sufletişti, că nu putem ignora copiii care aşteaptă să-i ajutăm. Iar formularele strânse de la 50% dintre românii cu venituri, aşa cum ne dorim noi, înseamnă 180 de milioane lei şi foarte multă speranţă la viaţă", a spus Carmen Uscatu.
La rândul său, Paula Herlo, preşedinte onorific al asociaţiei, a povestit că a mers la Timişoara, fără să ştie la ce să se aştepte, însă "fiecare vizită în spital a fost o experienţă copleşitoare".
"Aş fi vrut să nu fi aflat că în România un copil bolnav de cancer din doi se prăpădeşte, în timp ce în Europa 8 din 10 trăiesc. Cancerul sună ca o condamnare pentru copiii din România, iar noi putem schimba sentinţa direcţionând 2% din impozitul pe venit către această cauză", a afirmat Herlo.
Prin noua campanie, asociaţia îşi propune să sporească şansele de supravieţuire a copiilor bolnavi de cancer prin creşterea gradului de implicare a persoanelor active din România.
Anul trecut, doar 30% dintre românii cu venituri au redirecţionat cei 2%.
Redirecţionarea este un proces simplu, nebirocratic. Orice persoană care are salariu/ venit trebuie doar să completeze un formular simplu, care se găseşte la adresa www.salveazavieti.ro şi să-l trimită la administraţia financiară de care aparţine.
Clinica de Oncopediatrie de la Timişoara a fost construită şi dotată aproape în întregime prin efortul echipei prof. dr. Margit Şerban, care, în anul 2002, realiza pentru prima oară în România transplantul de celule stem de la un donator înrudit pentru un copil bolnav de leucemie.
Dr. Şerban a reuşit să convingă asociaţii umanitare din Germania şi Austria să sprijine acest spital, iar investiţiile asociaţiilor umanitare străine au totalizat până acum peste 4 milioane de euro.
Spitalul este în continuare susţinut din străinătate, iar medicii de aici reuşesc să trateze anual, în condiţii peste nivelul mediu al spitalelor din România, mai mult de 350 de copii şi adolescenţi.
Rata de succes în tratarea cancerelor de sânge la copii şi adolescenţi se situează sub 50% în România, faţă de peste 80% în UE. Cauza acestei situaţii este lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnosticare în profunzime a tipurilor de cancer, investigaţii esenţiale pentru stabilirea tratamentului potrivit. Pe lângă diagnostic, în etapa tratamentului este vitală existenţa camerelor sterile, în care pacienţii trebuie izolaţi atunci când imunitatea scade dramatic în urma chimioterapiei. Existenţa unei astfel de încăperi înseamnă, în medie, 30 de copii salvaţi în fiecare an. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara, demarată de Asociaţia 'Salvează Vieţi' Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - O campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara a fost lansată joi de Asociaţia Salvează Vieţi, prin aceasta propunându-se înfiinţarea primului centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România...
'Nu mă ignora' - campanie pentru copiii bolnavi de cancer limfatic Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Asociaţia 'Salvează Vieţi' a lansat marţi cea de a doua componentă a campaniei 'Nu mă ignora', dedicată înfiinţării primului Centru de excelenţă pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului limfatic din România.
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Timiş: Chirurgul oncohematolog Margit Şerban - 'steaua norocoasă' a copiilor cu leucemie Prof. univ. dr. Margit Şerban este şefa Clinicii de Oncohematologie Pediatrică din cadrul Spitalului de Copii ''Louis Ţurcanu'' din Timişoara şi-i place să se caracterizeze ca fiind foarte muncitoare, foarte ambiţioasă şi foarte responsabilă. A salvat sute de copii din suferinţă şi i-a răpit morţii,...
Asociaţia Salvează Vieţi a strâns peste 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic Asociaţia Salvează Vieţi a obţinut, în luna decembrie 2010, donaţii în valoare de peste 400.000 de euro în urma campaniei dedicate înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant medular la copil efectuat în România Primul transplant medular la copil, premieră în România, a fost efectuat în iunie 2001, de prof. univ. dr. Margit Şerban, şeful Centrului de Transplant Medular din Timişoara, pacientul fiind un copil bolnav de cancer limfatic. Ulterior, medicul Margit Şerban a mai realizat două premiere în chirurgia...