Cele mai citite
 


Braşov: Un nou protest la Codlea împotriva închiderii spitalului
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de persoane protestează din nou joi după-amiază în municipiul Codlea împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a închide de la 1 aprilie spitalul din localitate.
De această dată organizatorii au ales o formă inedită de protest şi anume traversarea trecerilor de pietoni din localitate în pas de melc.
Pentru a nu perturba traficul rutier şi pentru a nu bloca DN 1 care traversează localitatea, aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, echipaje ale poliţiei rutiere şi jandarmeriei permit cetăţenilor care participă la protest să traverseze strada pe trecerile de pietoni la un anumit interval pentru a nu se întrerupe circulaţia.
"Protestul a început la intrarea în municipiu dinspre Braşov. Am făcut câteva traversări şi ne deplasăm în continuare pe trotuar spre interiorul municipiului pentru a mai traversa şi alte treceri de pietoni, pentru că ne dorim ca pe parcursul unei ore cât vom sta în stradă să traversăm cât mai multe treceri de pietoni", a declarat pentru AGERPRES consilierul local Erwin Albu, organizatorul protestului.
El a precizat că o acţiune de protest mai amplă se va organiza în cursul zilei de sâmbătă, începând cu ora 12.00, când se aşteaptă un număr mai mare de participanţi.
Începând de marţi, la Spitalul din Codlea s-a redeschis camera de gardă, după ce consilierii locali au hotărât să-şi doneze indemnizaţiile de şedinţă pentru funcţionarea acesteia. De asemenea, a fost deschis un cont pentru donaţii pentru a ajuta funcţionarea camerei de gardă.
Deocamdată, cele aproape 20 de cadre medicale care nu au fost distribuite de către Direcţia de Sănătate Publică Braşov la alte spitale din judeţ lucrează fără să primească salariu. Din bugetul primăriei municipiului Codlea nu se pot aloca nici un fel de fonduri până la rectificarea bugetară din semestrul al doilea, a mai spus consilierul local Erwin Albu.
În judeţul Braşov Ministerul Sănătăţii a închis de la 1 aprilie spitalele din municipiile Codlea şi Săcele şi pe cel din oraşul Victoria. AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Consilierii de la Codlea donează indemnizaţiile de şedinţă pentru funcţionarea camerei de gardă Consilierii locali din municipiul Codlea au hotărât ca, începând de marţi, să doneze indemnizaţiile de şedinţă pentru a putea funcţiona o cameră de gardă la Spitalul municipal închis la data de 1 aprilie, a declarat, pentru AGERPRES, consilierul local Erwin Albu.
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...
MS: DSP Braşov a luat măsurile necesare în ancheta derulată la Făgăraş în cazul toxiinfecţiei alimentare Direcţia de Sănătate Publică Braşov a luat toate măsurile necesare în cadrul anchetei derulate la Făgăraş cu privire la focarul de toxiinfecţie alimentară din localitate, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.
Braşov: Protest în faţa spitalului din Codlea Câteva zeci de locuitori ai municipiului Codlea protestează, din nou, duminică, în faţa Spitalului municipal din localitate, închis de Ministerul Sănătăţii începând cu data de 1 aprilie.
Braşov: Spitalul din Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi pentru a fi redeschis Spitalul municipal Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi - medici, asistente, infirmiere - pentru a se redeschide, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Claudia Coste, directorul instituţiei.
Braşov: Protest la Spitalul din Codlea Peste 100 de persoane protestează sâmbătă, începând cu ora 17,00, în faţa Spitalului din Codlea, nemulţumiţi că acesta nu a fost redeschis începând cu 1 septembrie.