Cele mai citite
 


Bucureşti: Un nou centru pentru vârstnici, în Cartierul Ion Creangă
vineri, 15 aprilie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria sectorului 2 va demara în luna mai lucrările de amenajare a unui nou centru de zi multifuncţional pentru vârstnici şi persoane cu nevoi speciale, destinat în special locuitorilor din Cartierul Ion Creangă.
Centrul va fi realizat în cadrul unui proiect ce va fi derulat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 2, cu o finanţare nerambursabilă acordată prin Programul Operaţional Regional - REGIO.
Centrul se va dezvolta într-un imobil din strada Valer Dumitrescu şi va fi reconfigurat şi adaptat cerinţelor sociale ale comunităţii locale, urmând să beneficieze de cabinete medicale, de gimnastică, consiliere juridică şi socială, întreţinere.
De asemenea, noul centru va fi proiectat să acorde şi facilităţi de socializare, petrecere a timpului liber, servicii de formare continuă, precum utilizarea calculatorului, limbi străine.
"În acest proiect comun al administraţiei locale, biserica, fundaţii reuşim să aducem bani europeni în sectorul 2. Nu este uşor, dar nici imposibil după cum vedeţi. În acest centru vor fi servicii de calitate pentru un cartier de tradiţie al sectorului 2, care are un potenţial foarte mare. Anul acesta vom reabilita şi tot sistemul rutier din zonă şi canalizarea, unde este necesar", a declarat primarul Neculai Onţanu, cu ocazia lansării proiectului.
Edilul sectorului 2 a spus că, după modelul din Cartierul Ion Creangă, vor mai fi dezvoltate proiecte şi pentru zona Petricani-Plumbuita-Tei, a căror documentaţie va fi depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale după Paşte.
"Se vor depune proiecte pentru atragerea fondurilor europene şi pentru zona Ostrov-Chişinău-Pantelimon cu scopul de a le folosi pentru binele oamenilor. Sunt persoane care sunt vârstnice, dar care doresc să înveţe să lucreze la calculator pentru a comunica cu familia plecată în străinătate sau să înveţe limbi străine.Vrem să ne menţinem un sector dinamic", a explicat Onţanu.
Valoarea totală a proiectului din Cartierul Ion Creangă este peste 3,5 milioane lei, dintre care circa 857.656 lei sunt asiguraţi de la bugetul local şi peste 2,7 milioane lei provin din asistenţa financiară nerambursabilă. Lucrările la centrul de zi urmează să fie finalizate în luna decembrie 2012.
În sectorul 2 mai există alte trei centre de zi pentru persoane vârstnice şi nu numai - Clubul seniorilor din Parcul Plumbuita, Clubul înţelepţilor din bd. Basarabia şi Centrul de recreere din strada J.L. Calderon. AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
de COZMEAN NICULAE
Foarte buna initiativa!La mai multe!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...
Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Tulcea: A fost inaugurat un nou centru pentru persoanele cu probleme psihice Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a inaugurat, marţi, Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din comuna Horia, pentru care autorităţile judeţene au solicitat fonduri încă din anul 2008.
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...