Cele mai citite
 


Campania 'Împarte drumul', lansată de Poliţie pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Rutieră a Inspectoratului General al Poliţiei Române a lansat, joi, în colaborare cu Suzuki România, campania de responsabilizare rutieră "Împarte drumul", aceasta fiind cea mai nouă etapă din seria de acţiuni derulate la nivel naţional de Direcţia Rutieră, sub egida "Alege Viaţa!".
"Cei mai vulnerabili în trafic sunt pietonii, bicicliştii, conducătorii de mopede şi motociclete. În ordinea frecvenţei cauzelor ce duc la evenimente rutiere nedorite se numără viteza excesivă, conducerea imprudentă, neacordarea priorităţii vehiculelor şi nerespectarea distanţei dintre vehicule", a declarat, joi, comisarul şef Marian Motoc, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR.
Reprezentantul SMURD Cristian Pandrea a subliniat că, în cazul motocicliştilor, patologia traumatică este cea mai crescută şi a recomandat purtarea echipamentului de protecţie chiar dacă acest lucru nu înseamnă eliminarea riscurilor în cazul acestora.
"Pe lângă persoanele decedate - destul de multe, în raport cu numărul de motociclişti - există o zonă mai puţin cunoscută - o parte dintre victime care nu îşi mai pot continua viaţa în mod normal, acest lucru se reflectă negativ în viaţa familiei, dar şi în costurile pe care societatea le suportă", a spus Cristian Pandrea.
La eveniment a luat parte şi jurnalistul Adelin Petrişor. "Şoferii acuză motocicliştii pentru accidente, motocicliştii dau vina pe şoferi, adevărul este undeva la mijloc. Cred că vom fi respectaţi atunci când şi noi vom respecta, la rândul nostru, participanţii la trafic", a completat Adelin Petrişor.
La conferinţa de lansare a campaniei, au mai participat directorul general Suzuki România, Alin Radu, directorul Motorteam, Dan Demetrescu, şi producătorul şi prezentatorul TV al emisiunii Motomagia, Cătălin Şoloc, respectiv Cristina Şoloc. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - MAI DOCUMENTAR PARADA DE DEFILARE 1 DECEMBRIE - ZIUA NAŢIONALÃ A ROMÂNIEI
Raport ANA: Consumul de canabis este cel mai extins din punct de vedere teritorial în România Consumul de canabis este cel mai extins din punct de vedere teritorial în România, în 21 de judeţe, dar cu valori relativ mici faţă de 2012, relevă raportul Agenţiei Naţionale Antidrog. Substanţele noi psihoactive sunt prezente în 20 de judeţe.
Declaraţie politică - deputat Nuţu Fonta (UNPR Maramureş) Argumente solide pentru prezenţa unui elicopter SMURD pe Aeroportul Internaţional Baia Mare
România, printre statele UE cu cei mai buni timpi de reacţie şi acurateţe în localizarea apelanţilor la 112 România se situează printre statele membre cu cei mai buni timpi de reacţie, sub 10 secunde, şi o acurateţe sporită în localizarea apelanţilor la numărul unic de urgenţă 112, potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene.
Romanian Rescue Association şi-a mutat cartierul general în Galaţi Romanian Rescue Association (RRA), primul corp de salvatori voluntari din România, şi-a mutat cartierul general în Galaţi, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.
Alico Asigurări România a lansat Instant Cover, RCA-ul asigurărilor de viaţă Prin Instant Cover românii îşi pot acoperi riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident pentru sume plecând de la 24 de lei pe lună, acest produs de protecţie adresându-se populaţiei active cu un venit lunar de 1.200 lei pe membru de familie, a spus, luni...