Cele mai citite
 


CJ Cluj preia Centrul de Sănătate Mociu, închis de Guvern
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plenul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a decis, joi, într-o şedinţă extraordinară, cu unanimitate de voturi, să ceară preluarea Centrului de Sănătate Mociu, după ce unitatea medicală fusese desfiinţată la începutul lunii prin Hotărâre de Guvern.
Conform hotărârii CJ Cluj, ''se solicită transferul managementului asistenţei medicale al Centrului de Sănătate Mociu de la Consiliul Local al Comunei Mociu la Consiliul Judeţean Cluj, în vederea reorganizării acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca''.
Preluarea unităţii medicale ar urma să se facă pe bază de protocol încheiat între Consiliul Local al Comunei Mociu şi CJ Cluj.
Sătenii din Mociu au rămas, de la începutul lunii, fără spitalul din localitate, care s-a desfiinţat în urma unei Hotărâri de Guvern privind închiderea a peste 60 de unităţi din infrastructura de sănătate de la nivelul comunelor, din întreaga ţară.
În clădirea spitalului din Mociu, care a fost construit în urmă cu 100 de ani din banii comunităţii, mai funcţionau şi câteva cabinete medicale particulare şi un centru de permanenţă dotat cu ambulanţă.
Pentru a împiedica desfiinţarea spitalului şi transformarea sa în azil de bătrâni, sătenii au organizat un protest, iar primarul, viceprimarul şi şapte dintre consilierii locali au ameninţat că îşi vor da demisia dacă nu se va găsi o soluţie.
Primarul Marton Horvath găsise ca soluţie transformarea Centrului de Sănătate din Mociu în secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean Cluj şi obţinuse şi asigurările conducerii acestei unităţi medicale că demersul poate fi realizat.
Spitalul din Mociu avea o capacitate de 30 de paturi, dintre care 10 la secţia Pediatrie, şi deservea aproape 22.000 de oameni, din şapte comune învecinate localităţii Mociu. În spital lucrau trei medici, cinci asistente şi alte 14 persoane.
La şedinţa CJ de joi a fost prezent şi deputatul PNL Horea Uioreanu.
Pe 12 aprilie, deputatul PNL le cerea membrilor PNL şi PSD din Consiliul Judeţean (CJ) Cluj să convoace o şedinţă de îndată a forului judeţean pentru a analiza ''situaţia dezastruoasă'' din sistemul medical clujean.
''Le solicit consilierilor judeţeni liberali împreună cu cei social-democraţi să demareze procedurile privind convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Cluj în care să se discute situaţia dezastruoasă a sistemului de sănătate clujean, care are nevoie de o intervenţie de urgenţă, înainte de a fi prea târziu. Vreau ca în această şedinţă să se adopte o hotărâre privind preluarea Centrului de Sănătate din Mociu şi transformarea sa în secţie exterioară a Spitalului Clinic de Recuperare. Consider că e nevoie de această hotărâre, deoarece cei în măsură să rezolve această problemă, premierul Emil Boc, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Păunel Tişe, nu au făcut nimic pentru a salva un spital care deserveşte 22 de mii de locuitori'', a menţionat Horea Uioreanu, într-un comunicat.
Pe 5 aprilie, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, declara, într-o conferinţă de presă, că a formulat o cerere către Ministerul Sănătăţii, în vederea preluării spitalului Mociu.
''Am decis şi am comunicat către minister acceptul de a prelua spitalul la Consiliul Judeţean, urmând să fie folosit ca secţie externă a Spitalului de Recuperare. În opinia noastră, este important ca cele şase comune din zona Mociu să aibă în continuare acest spital'', a spus Alin Tişe.
Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au făcut demersuri pentru organizarea unei şedinţe extraordinare, iar aceasta a fost convocată până la urmă de preşedintele Alin Tişe.
AGERPRES/(A - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Consiliul Judeţean va prelua Spitalul din Mociu, care a fost închis Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a decis să preia Spitalul din Mociu, care a fost închis la începutul acestei luni, ca urmare a deciziei Guvernului.
Cluj: Horea Uioreanu (PNL) cere şedinţă extraordinară a CJ pentru problemele din sănătate Deputatul PNL Horea Uioreanu le cere membrilor PNL şi PSD din Consiliul Judeţean (CJ) Cluj să convoace o şedinţă de îndată a forului judeţean pentru a analiza 'situaţia dezastruoasă' din sistemul medical clujean.
Cluj: Horea Uioreanu (PNL) cere 'demisia profesională' a ministrului Cseke Attila Deputatul PNL Horea Uioreanu îl acuză de "rea voinţă" pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, în cazul închiderii Centrului de Sănătate Mociu şi cere demisia acestuia.
Cluj: Consiliul Judeţean a primit asigurări de la ministrul sănătăţii pentru redeschiderea unui spital rural Ministrul sănătăţii, Vasile Cepoi, este de acord cu redeschiderea unui spital rural, potrivit unei informări a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.
Cluj: Bloc operator ultramodern, inaugurat la Clinica de Neurochirurgie Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj dispune, începând de vineri, de un nou bloc operator, cu cinci săli de intervenţie chirurgicală dotate cu aparatură ultramodernă, proiectul pentru realizarea acestuia totalizând două milioane de euro, care au fost alocaţi de Consiliul...
Ministrul Cseke Attila a anunţat noi reguli în sistemul de organizare a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, că începând de la 1 iunie, au fost introduse două reguli importante în sistemul de organizare a spitalelor.