Cele mai citite
 


Constanţa: Bătrâna cu grave escare trebuie trasferată de la Spitalul Judeţean, susţine directorul unităţii medicale
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că intenţionează să găsească o soluţie, împreună cu autorităţile locale, astfel ca bătrâna de 67 de ani, spitalizată cu grave escare la unitatea medicală pe care o reprezintă, să poată fi transferată la un centru de îngrijire, fiind vorba de un caz social.
''Este o pacientă cu tulburări psihice, a suferit un accident vascular cerebral, este imobilizată la pat. (...) Suferă şi de diabet şi, în astfel de cazuri, rănile se vindecă foarte greu. Am înţeles că fiul pe care îl are nu vrea să o îngrijească la domiciliu pentru că nu are posibilităţi materiale. (...) Este un caz social, trebuie găsită o soluţie pentru că nu o putem ţine internată prea mult timp la spitalul judeţean'', a afirmat reprezentantul SCJU Constanţa.
Bătrâna a fost adusă în urmă cu două zile la spitalul judeţean, nefiind primită la unitatea medicală din judeţul Vaslui unde fusese transferată împreună cu mai mulţi bolnavi psihic cronici de la Centrul de Sănătate Băneasa, care a fost desfiinţat de Ministerul Sănătăţii.
Reprezentantul SCJU Constanţa a declarat că femeia este internată la Secţia Chirurgie Plastică şi că ''se simte bine, atât cât îi permite starea ei de sănătate'', medicii încercând ''să atenueze, cât de cât, ceva''.
''Oriunde bătrâna ar fi fost internată lucrurile ar fi evoluat la fel, pentru că la pacienţii cu escare nu poate fi vorba de vindecare'', a spus dr. Dan Căpăţână.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa au demarat o anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa după ce s-a aflat că bătrâna a fost internată la respectiva unitate din iulie 2008 şi până în prezent fără a i se acorda îngrijirile medicale necesare, pacienta ajungând să sufere şi de escară.
Directorul DSPJ Constanţa, Constantin Dina, a declarat, pentru AGERPRES, că medicii de la Băneasa ''au lăsat pacienta în aceeaşi poziţie, fără a fi mişcată, până când aceasta a ajuns cu escare cât un crater'', precizând că ''un pacient poate fi ţinut într-un spital de psihici cronici 50 de zile, după care există posibilitatea de prelungire a perioadei, la solicitarea medicului specialist''. AGERPRES/(A, AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Bătrâna cu grave escare de la Băneasa, transferată inutil în judeţul Vaslui, a murit la Spitalul Judeţean Pacienta în vârstă de 67 de ani cu grave escare spitalizată 32 de luni la Centrul de sănătate Băneasa până la desfiinţarea acestuia şi care a fost transferată inutil la o unitate medicală din judeţul Vaslui, iar apoi adusă şi internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a murit...
Ministrul Sănătăţii va primi un raport cu privire la pacienta de la Spitalul din Constanţa Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat luni, la Palatul Parlamentului, că pacienta care a decedat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa nu suferea de o boală psihiatrică ci avea o problemă cauzată de un accident vascular, adăugând că urmează să primească un raport în cursul zilei de luni referitor...
Constanţa: Anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa, în cazul unei bătrâne spitalizate 32 de luni Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa au demarat o anchetă la Centrul de Sănătate Băneasa, după ce s-a aflat că o bătrână de 67 de ani, imobilizată la pat, a fost internată la respectiva unitate din iulie 2008 şi până în prezent, fără a i se acorda îngrijirile medicale...
Prof. dr. Doina Dimulescu: Afecţiunile cardiovasculare situează în continuare România pe un loc 'fruntaş' Anual la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias sunt îngrijiţi 35-40.000 de pacienţi, cele mai frecvente afecţiuni cu care se confruntă medicii de aici fiind de departe cele din patologia cardiovasculară şi cerebrovasculară, urmate de afecţiunile infecţioase şi cele înregistrate la chirurgie, a declarat vineri...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Prahova: Comisia de la Ministerul Sănătăţii a ajuns pentru anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Comisia de la Ministerul Sănătăţii care va efectua o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a ajuns miercuri la această unitate sanitară, controlul urmând să se desfăşoare pe parcursul a trei zile.