Cele mai citite
 


Covasna: Organizaţia PSD cere criteriile pe baza cărora s-a decis mutarea spitalului din Vâlcele
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele organizaţiei PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că i-a solicitat ministrului Sănătăţii să-i prezinte motivaţia deciziei de a desfiinţa Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele şi de a-l muta la Întorsura Buzăului.
Horia Grama a subliniat că a solicitat acest lucru deoarece Ministerul Sănătăţii şi PDL Covasna îşi 'pasează' reciproc asumarea deciziei, dar şi pentru că din punctul său de vedere, precum şi al pacienţilor şi cadrelor medicale de la Vâlcele nu se justifică relocarea spitalului.
'Unde-i adevărul? Pe de o parte consilierul ministrului declară că iniţiativa aparţine PDL Covasna, iar liderii PDL spun că vor ca spitalul să rămână în locaţia actuală', a declarat Horia Grama.
Acesta a menţionat, totodată, că propunerea mutării spitalului nu implică doar schimbarea clădirii, ci şi renunţarea la factorii naturali de la Vâlcele şi la apa minerală, benefice în tratamentul balnear al pacienţilor.
'În ţară sunt cam 35.000 de persoane cu distrofii musculare, sunt oameni în cărucioare, iar aproximativ 1.000 dintre aceştia vin o dată pe an la Vâlcele să se trateze. (...) Sper să mai existe un dram realism la Ministerul Sănătăţii şi să se reanalizeze situaţia spitalelor care au fost ori urmează să fie închise şi să se revină asupra cazurilor în care s-au luat decizii greşite. Iar printre acestea se numără şi Vâlcele, singurul spital de patologie neuromusculară din ţară', a spus Horia Grama.
Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii, managementul spitalului din Vâlcele ar urma să fie preluat de Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, iar activitatea medicală să fie mutată la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici.
Consilierul ministrului Sănătăţii, Vass Levente, a declarat recent la Sfântu Gheorghe că decizia mutării spitalului este corectă şi va fi în beneficiul pacienţilor, dar şi al comunităţii locale din Întorsura Buzăului, care va avea un spital cu secţii pentru acuţi, prin urmare localnicii nu vor mai străbate 40 de kilometri până la Sfântu Gheorghe sau la Braşov pentru tratamente şi investigaţii medicale complexe.
În ultimele săptămâni cadrele medicale şi pacienţii de la Vâlcele, sprijiniţi de Sindicatul Sanitas şi Asociaţia Distroficilor Muscular din România, au protestat în mai multe rânduri împotriva relocării spitalului, atât în incinta instituţiei, cât şi a faţa Prefecturii Covasna şi a Ministerului Sănătăţii.
Cadrele medicale şi bolnavii au declarat că nu vor să se mute la Întorsura Buzăului, primii pentru că nu au banii pentru navetă, iar cei din urmă pentru că nu le prieşte clima rece din acea zonă, drept urmare sunt decişi să continue protestele. AGERPRES/(A- Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 29 mar /Agerpres/ - Pacienţii şi angajaţii Centrului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, care protestează de două zile împotriva intenţiei Ministerului Sănătăţii de a-i muta la Întorsura Buzăului, vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13 sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe...
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: Pacienţii de la Vâlcele sunt manipulaţi de sindicate, medici şi politicieni, consideră liderii PDL Conducerea PDL Covasna consideră că pacienţii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, care protestează împotriva mutării instituţiei la Întorsura Buzăului, sunt manipulaţi de sindicate, de medici şi de politicieni.