Cele mai citite
 


Deputatul PSD Aura Vasile cere 'demisia imediată' a ministrului Muncii
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Aura Vasile a solicitat, joi, "demisia imediată" a ministrului Muncii, Ioan Nelu Botiş, acuzându-l pe acesta că, prin acţiunile sale, ministerul pe care îl conduce "declanşează, realmente, cele mai mari probleme în sistem, de 20 de ani încoace".
"Ministrul Botiş conduce un minister care, prin Codul Muncii, transformă angajaţii în sclavi pe plantaţie şi dă angajatorului puteri pe care nu le are în nicio ţară civilizată, creând premisele unor abuzuri ce nu se vor lăsa mult aşteptate. Astfel, profesorii şi medicii, categoriile cu unele dintre cele mai mari responsabilităţi, având în vedere faptul că ne lăsăm copiii şi respectiv sănătatea pe mâna lor, sunt astăzi duşi la limita cea mai de jos a subzistenţei. Şi, ca şi cum asta nu ar fi suficient, se interzic prin ordonanţe majorările salariale ale profesorilor dorindu-se probabil chiar dispariţia acestei meserii. Motivul ar putea fi unul simplu în viziunea guvernanţilor: nu ai nevoie să ai şcoală ca să poţi pune o ştampilă. Acesta este cu siguranţă şi motivul pentru care valorile reale sunt îndemnate sau forţate să părăsească ţara", a argumentat deputatul PSD.
Aura Vasile a mai criticat faptul că ministrul Muncii "a considerat de cuviinţă nu numai să suspende acordarea sprijinului financiar pentru căsătorie, ci şi prima de naştere şi ajutorul de trusou".
"Desigur, în concepţia lor, nu ar avea sens să se încurajeze conceptul de familie sau naşterea copiilor, copii care s-ar 'îmbuiba' din banii publici, cu alocaţii 'nesimţite', bani de trusou sau cheltuieli de naştere din bugetul Ministerului Sănătăţii! Iar apoi ar mai fi mamele care ar solicita indemnizaţia pentru creşterea copilului pe care, oricum, preventiv, au considerat de cuviinţă s-o reducă. Totul, pentru a nu cădea în dizgraţia lui Zeus, căci, dacă el a spus că suntem o 'ţară de mămicuţe şi bebeluşi', trebuie să rezolvăm aceasta problemă", a spus deputatul PSD.
Nu în ultimul rând, Aura Vasile consideră că politicile de protecţie socială "reprezintă cea mai mare 'ţeapă' care se dă românilor".
"Ministerul condus de Botiş se delimitează clar de noţiunile tradiţionale de protecţie socială, coborând la un nivel atât de scăzut încât ajunge să lovească în ucenici şi lucrătorii zilieri, protejaţi până acum de lege. Sub paravanul eliminării muncii la negru, ministrul 'taie' cu coasa lui Boc, orice sprijin acordat acestor categorii. (...) Ca şi deputat, aproape de oameni în permanenţă, mă întreb în numele cui mai pot ei guverna şi condamna, prin lipsa de soluţii, nepăsare şi complicitate criminală, întregi categorii sociale la înfometare. Privind în jur, realizăm goliciunea mitului din spatele declaraţiilor lor optimiste. Genocidul acestui guvern născut sub zodia furtului, a incompentenţei, a lipsei de onoare şi de bun simţ, trebuie să înceteze! Solicit aşadar demisia imediată a ministrului Botiş, în ceasul al 12-lea, pentru că oamenii care muncesc în această ţară, trăiesc în această ţară şi vor să-şi întemeieze o familie să aibă un minim de şansă şi un minim de speranţă", a conchis deputatul social-democrat. AGERPRES/(AS - Cătălina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Deputatul PSD Sorin Grindeanu cere ca screeningul neonatal să devină program naţional Deputatul PSD Sorin Grindeanu solicită ca screeningul neonatal să devină program naţional la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru a beneficia de finanţare guvernamentală, dată fiind incidenţa crescută a unor boli genetice care ar putea fi descoperite rapid la naştere şi tratate.
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Prof.dr. Florian Popa (PSD): Promisiunea reînceperii activităţii productive a Institutului Cantacuzino, după 1 aprilie, este pusă sub semnul întrebării Prof.dr. Florian Popa, deputat social-democrat, şeful Departamentului de Sănătate din PSD, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că promisiunea că după 1 aprilie, activitatea productivă a Institutului Cantacuzino va începe este pusă sub semnul întrebării.
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
Naşterea provocată ar putea creşte riscul de autism la copii (studiu) O naştere provocată sau accelerată ar putea creşte riscul ca nou născutul să dezvolte autism, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu publicat de Universităţile Michigan şi Duke din SUA şi care subliniază necesitatea de a se continua cercetările privind cauzele acestei maladii, informează marţi...
Comunicat de presă - Guvern INFORMAŢIE DE PRESÃ privind unele acte normative care au fost incluse pe agenda