Cele mai citite
 


Iaşi: La spital după ce şi-a injectat plante etnobotanice
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr a fost adus miercuri seara în stare gravă la un spital din Iaşi, după ce şi-a injectat plante etnobotanice, acesta fiind primul caz de acest gen întâlnit de medici.
Dr. Tudor Ciuhodaru, de la fostul Spital de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, acum secţie exterioară a Spitalului Sfântul Spridon, a declarat, joi, presei, că tânărul, în vârstă de 21 de ani, din Bucureşti, a fost adus din cauza unor tulburări respiratorii şi cardiace, agitaţie extremă, derealizare şi depersonalizare. Conform rudelor, băiatul şi-a injectat substanţe cu efect halucinogen.
Dr. Ciuhodaru susţine că acesta este primul caz de intoxicare cu plante etnobotanice prin injectare, până acum în ţară fiind tratate doar persoane care au fumat ţigări care conţin etnobotanice.
"Au fost prelevate probele necesare pentru a afla ce substanţe au fost consumate. Aşteptăm rezultatul testelor", a declarat dr. Ciuhodaru.
După stabilizare, pacientul va fi redirecţionat spre Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, pentru a urma o cură de dezintoxicare.
Cu acest prilej, dr. Tudor Ciuhodaru a reiterat necesitatea adoptării unei iniţiative legislative privind pedeapsa cu închisoarea pentru cei care comercializează etnobotanice de orice formă şi în orice mod şi, totodată, interzicerea magazinelor de acest gen în întreaga ţară. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: Un tânăr a ajuns în stare gravă din cauza etnobotanicelor ''Magazinele de vise'', aşa cum sunt numite magazinele prin intermediul cărora se vând plante etnobotanice, continuă să facă victime.
Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.