Cele mai citite
 


Ivăşchescu: Ministerul Muncii a acceptat 51 de amendamente la Proiectul Legii asistenţei sociale de la sindicate, patronate şi ONG-uri
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţiile neguvernamentale, patronatele şi sindicatele au venit cu peste 100 de amendamente la proiectul Legii asistenţei sociale, circa jumătate fiind acceptate, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu.
"Din 103 propuneri primite, 51 au fost preluate. Multe amendamente au fost pe externalizarea serviciilor de asistenţă socială", a precizat secretarul de stat.
În opinia sa, deschiderea pieţei serviciilor de asistenţă socială va crea o competiţie benefică şi va aduce noi locuri de muncă.
"Dorim să dăm posibilitate tuturor actorilor de pe piaţă să participe la furnizarea de servicii sociale", a spus Nicolae Ivăşchescu.
În legătură cu numărul serviciilor de asistenţă socială administrate de către Ministerul Muncii, secretarul de stat Ivăşchescu a arătat că acesta va fi redus de la 54 la numai 9.
Cele nouă "beneficii sociale" rezultate vor fi: alocaţia de stat pentru copil, alocaţia de plasament, indemnizaţii, stimulente şi ajutoare pentru creşterea copilului, indemnizaţii pentru persoane cu dizabilităţi, venitul minim pe inserţie, ajutorul pentru persoanele refugiate, indemnizaţia lunară de hrană pentru HIV/Sida, ajutoare de urgenţă pentru situaţii deosebite şi facilităţi după modelul celor din legislaţia actuală (taxe radio-TV, transport, dobânzi subvenţionate la credite, etc).
Răspunzând unei alte solicitări primite din partea sindicatelor şi patronatelor Administraţia Locală va avea o mai mare implicare financiară în susţinerea programelor de asistenţă socială pe care le derulează acestea.
"Anumite servicii sociale vor fi subvenţionate integral de către stat, în schimb la altele, ponderea va merge doar până la 50%, diferenţa urmând a fi acoperită de către consiliile judeţene sau locale", a precizat secretarul de stat Ivăşchescu.
În încheiere oficialul din Ministerul Muncii a subliniat că prin noua lege a asistenţei sociale "se va trece de la poate la trebuie în privinţa contribuţiei financiare a consiliilor judeţene şi locale".
Joi, la Ministerul Muncii a avut loc o nouă dezbatere a proiectului de Lege privind asistenţa socială. Documentul se află postat pe site-ul Ministerului Muncii, iar săptămâna viitoare va fi prezentat Consiliului Economic şi Social. /AGERPRES/(A - Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...
Ministerul Muncii intenţionează să recupereze beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit în sumă de 30,75 milioane lei Ministerul Muncii a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în vederea recuperării sumei de 30,75 milioane lei, reprezentând beneficii de asistenţă socială plătite necuvenit, fără ca acestora să le fie aplicate dobânzi şi penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere.
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii din Capitală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al asociaţiei, Sabina Nicolae.
Complex multifuncţional pentru persoane cu dizabilităţi Un nou Complex Social de Servicii, care vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu handicap şi vârstnicilor din Sectorul 1, prin oferirea de servicii de recuperare şi de petrecere a timpului liber a fost inaugurat, marţi, de primarul, Andrei Chiliman.