Cele mai citite
 


Mierea de Manuka învinge cele mai rezistente bacterii (studiu)
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mierea de Manuka împiedică aderenţa la ţesuturi a bacteriilor rezistente precum Staphylococcus aureus, potrivit unui grup de oameni de ştiinţă britanici, citaţi recent de The Telegraph.
Mierea de Manuka se obţine în Australia şi Noua Zeelandă, adaugă RIA Novosti, care preia ştirea.

De mai mult timp se cunosc proprietăţile sale antibacteriene, dar cercetătorii de la Universitatea din Cardiff asigură că acest tip de miere ar putea ajuta şi la curăţarea rănilor infectate.

'Descoperirile pe care le-am făcut cu streptococi şi Pseudomonas arată că mierea împiedică aderenţa bacteriilor la ţesuturi, ceea ce este esenţial pentru prevenirea dezvoltării unei infecţii acute', a explicat profesorul Rose Cooper.

Potrivit acesteia, împiedicându-se această aderenţă, se blochează şi formarea biopeliculelor bacteriene, care protejează bacteriile împotriva antibioticelor, adaugă sursa citată.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O băutură pe bază de miere ar putea elimina rezistenţa la antibiotice O băutură alcoolică realizată dintr-un amestec de miere fermentată şi apă, pe baza unor reţete vechi, ar putea constitui un remediu în lupta privind rezistenţa la antibiotice, conform unui grup de oameni de ştiinţă suedezi.
VIRUSUL ZIKA Caz confirmat medical de implicare a virusului în declanşarea unei infecţii a creierului la adulţi (studiu) Paris, 11 mar /Agerpres / - Virusul Zika, acuzat deja că s-ar afla la originea malformaţiilor cerebrale ale nou-născuţilor, a afecţiunilor măduvei spinării şi a sindromului neurologic Guillain-Barré, poate provoca, de asemenea, o infecţie gravă a creierului la adulţi care poate induce starea de comă...
Săpunurile antibacteriene nu sunt mai eficiente decât cele obişnuite (studiu) Săpunurile antibacteriene pe bază de triclosan, considerate un produs controversat, nu sunt mai eficiente decât săpunurile obişnuite pentru dezinfectarea mâinilor, conform unui studiu publicat miercuri în revista de specialitate 'The Journal of Antimicrobial Chemotherapy', scrie AFP.
Sursa pentru un posibil nou antibiotic a fost descoperită în cavitatea nazală (studiu) Oamenii de ştiinţă din Germania au descoperit o bacterie ascunsă în căile nazale care produce un compus antibiotic ce poate ucide mai mulţi agenţi patogeni periculoşi, inclusiv superbacteria stafilococului auriu rezistent la meticilină (MRSA), informează agenţia Reuters.
MIERE SI SCORTISOARA, UN REMEDIU NATURAL MIRACULOS Folosite separat, atat mierea, cat si scortisoara au proprietati excelente de vindecare, datorate multitudinii de elemente pe care le contin fiecare: vitamine, substante minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanti.
Cei mai aprigi dușmani sunt invizibili. Cine sunt ei? Știai că? Există în jur de 40 de milioane de bacterii într-un gram de sol şi 1 milion de bacterii într-un mililitru de apă dulce. Pielea de pe piept este populată de 100 până la 5.000 de microorganisme pe cm², faţa şi scalpul au până la 200.000 de organisme pe cm² şi acest număr poate ajunge la...