Cele mai citite
 


Ministrul Mediului reiterează că nu există pericol de radiaţii în România
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a reafirmat, joi, la Vaslui, că în România nu există, la această dată, niciun pericol de radiaţii ca urmare a exploziilor de la centrala nucleară de la Fukushima.
"Referitor la ceea ce s-a întâmplat în Japonia, în România nu este niciun pericol de radiaţii. Să fie foarte clar: ceea ce a apărut în presă este, de fapt, o cercetare ştiinţifică, pentru ca aşa sunt ei (cercetătorii - n.r.) curioşi, ceea ce este foarte bine. De fapt, cercetătorii au depistat acel radionuclid care a apărut în urma acelei tragedii din Japonia, care are o valoare de 600 de ori mai mică faţă de cea normală şi nu are niciun fel de influenţă asupra organismului. Norocul nostru este că suntem la 10.000 de kilometri de Fukushima şi acel nor s-a dispersat până a ajunge deasupra României, fară a mai avea niciun impact asupra ţării noastre", a precizat ministrul Laszlo Borbely.
Specialiştii Institutului Naţional pentru Sănătate Publică au anunţat Ministerul Sănătăţii că nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei. Astfel, după interpretarea datelor transmise de către Agenţia pentru Protecţia Mediului şi cercetătorii de la Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară 'Horia Hulubei', prin care a fost semnalată prezenţa de iod radioactiv în apa de ploaie şi laptele de oaie din zona Slănic Prahova, specialiştii în sănătatea publică au ajuns la concluzia că valorile descoperite, de 5,2 Bq/l (Becquerel/litru), sunt cu mult mai mici faţă de valorile admise. AGERPRES/ (A - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.
Ministerul Sănătăţii: Nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei datorat expunerii la Iod 131 Specialiştii Institutului Naţional pentru Sănătate Publică din România au anunţat Ministerul Sănătăţii (MS) că nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei datorat expunerii la Iod 131, se arată într-un comunicat al MS transmis, marţi, AGERPRES.
Nivelul de radioactivitate din România nu este periculos pentru sănătatea populaţiei /ministrul Mediului/ Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, a dat asigurări, miercuri, că la ora actuală nivelul de radioactivitate din România nu este periculos pentru sănătatea populaţiei.
Urme de iod radioactiv, detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - Urme de iod radioactiv au fost detectate în apa de la robinet din Tokyo şi din alte zone, a anunţat sâmbătă guvernul nipon, citat de Kyodo.
Premierul Emil Boc: Populaţia nu este în pericol din cauza iodului radioactiv Nivelul de iod radioactiv în România nu pune în pericol sănătatea populaţiei, a subliniat, miercuri, premierul Emil Boc, după şedinţa de Guvern.
Niveluri periculos de ridicate de radiaţii vor persista la Cernobîl în deceniile şi chiar secolele următoare (Greenpeace) Localnicii din zona Cernobîl continuă să consume hrană şi apă ce conţin niveluri periculoase de radioactivitate chiar şi la 30 de ani după accidentul nuclear, iar acestea vor persista în deceniile şi chiar secolele următoare. În contextul crizei economice care afectează Rusia, Ucraina şi Belarus, testele...