Cele mai citite
 


MS: Numărul infecţiilor respiratorii este în scădere
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul infecţiilor respiratorii a înregistrat în perioada 4-10 aprilie o scădere cu 6,8% comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.
Săptămâna trecută au fost înregistrate 71.897 cazuri de infecţii acute respiratorii şi 117 afecţiuni clinice compatibile cu gripa (număr cu 38,5% mai mic comparativ cu cel din săptămâna precedentă), arată raportul realizat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.
Incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi gripei în perioada menţionată a fost cu 22,8% mai mică decât media a trei săptămâni anterioare şi a coborât sub nivelul bazal calculat pentru acest sezon.
Activitatea gripală a avut intensitate scăzută, sub formă de cazuri sporadice.
Au fost confirmate cu laboratorul 8 cazuri de gripă (4 de tip AH1N1 şi 4 de tip B) din totalul de 816 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).
Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Sibiu - 4 şi Bucureşti - 2. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut cu 7,4% în intervalul 11-17 aprilie, faţă de săptămâna precedentă, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS) remis miercuri AGERPRES.
Sibiu: A crescut cu 50 % numărul de infecţii respiratorii faţă de anul trecut Numărul de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 50 % la începutul acestei luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
MS: Activitatea gripală în România este de intensitate medie Activitatea gripală pe teritoriul României este de intensitate medie, cu răspândire regională (în zonele de nord-vest, nord-est şi sud-est) şi focare locale sau cazuri sporadice în restul teritoriului, informează Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
MS: Patru decese cauzate de gripă săptămâna trecută Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Patru femei din judeţele Teleorman, Constanţa şi Bucureşti, confirmate cu gripă, au murit săptămâna trecută, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii (MS), citând raportarea Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.
MS: Patru decese cauzate de gripă săptămâna trecută Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Patru femei din judeţele Teleorman, Constanţa şi Bucureşti, confirmate cu gripă, au murit săptămâna trecută, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii (MS), citând raportarea Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.
MS: 15 persoane infectate cu West Nile, confirmate până în prezent în România Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că, până în prezent, în România au fost confirmate 15 infecţii cu virusul West Nile, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile şi rezultatului probelor de laborator de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare...