Cele mai citite
 


Peste 200 de noi cazuri A(H1N1) confirmate în Europa în ultimele 24 de ore
joi, 9 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Stockholm, 9 iul /Agerpres/ - O agenţie europeană pentru sănătate a anunţat miercuri că 238 de noi cazuri de gripă porcină A(H1N1) au fost confirmate în ţările europene în ultimele 24 de ore, transmite agenţia Xinhua, recepţionată de Agerpres.

Din aceste noi cazuri, 22 au fost confirmate în Spania, 32 respectiv în Franţa şi Malta, 43 în Germania, 28 respectiv în Italia şi Elveţia, 25 în Grecia, 9 în Suedia, 6 în Finlanda, 4 în Portugalia, 3 în Irlanda, 2 respectiv în Lituania şi România, unul respectiv în Belgia şi Estonia, a anunţat Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile /ECDC/ în raportul său asupra situaţiei zilnice, publicat la Stockholm.

Numărul total de cazuri confirmate de infecţii cu virusul H1N1 în ţările UE şi ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb /AELS, EFTA/ a crescut la 10.820, cu 870 de cazuri în Spania şi 7.447 în Marea Britanie, 403 în Franţa şi 591 în Germania, a declarat ECDC.

ECDC publică un raport al situaţiei zilnice asupra cazurilor de gripă H1N1 în ţările UE şi EFTA pe baza informaţiilor oficiale de la aceste ţări. AGERPRES/(Sorin Calciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS nu vede niciun semn al răspândirii virusului H1N1 rezistent la Tamiflu Geneva, 7 iul /Agerpres/ - Gripa H1N1 rezistentă la tratamentul cu Tamiflu nu pare a se răspândi într-un mod susţinut sau îngrijorător, a declarat, marţi, directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Keiji Fukuda, relatează Reuters.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Un caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 7 iul /Agerpres/ - Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile a depistat încă un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1.
Gripa porcină: primul deces al unui pacient fără probleme de sănătate anexe în Marea Britanie Londra, 11 iul /Agerpres/ - Un pacient atins de virusul gripei porcine a decedat vineri, devenind prima victimă a maladiei care nu prezenta probleme de sănătate anexe, în mod contrar faţă de celelalte 14 persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza virusului până în prezent în Marea Britanie, transmite...
23 de cazuri de gripă porcină într-un sat de vacanţă din Alpii francezi Paris, 11 iul /Agerpres/ - 23 de copii dintr-un sat de vacanţă din apropiere de Megeve, în Alpii francezi, au fost contaminaţi cu gripă porcină, a anunţat sâmbătă prefectura din Haute-Savoie, precizând că au fost luate deja măsuri de izolare, relatează AFP.
Gripă porcină: al 7-lea mort în Uruguay şi al 3-lea în El Salvador Montevideo, 10 iul /Agerpres/ - Un al şaptelea caz mortal de gripă porcină a fost înregistrat în Uruguay, unde propagarea virusului A/H1N1 este în plină expansiune, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.