Cele mai citite
 


Mureş: Miting de protest pentru redeschiderea Spitalului din Sărmaşu
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria oraşului Sărmaşu din judeţul Mureş a anunţat, joi, că în faţa spitalului din localitate, închis în această lună, întrucât a fost inclus pe lista Ministerului Sănătăţii în vederea transformării în cămin pentru vârstnici, va fi organizat un miting de protest pentru redeschiderea unităţii sanitare.
Potrivit unui anunţ al Primăriei Sărmaşu, la mitingul care începe la ora 12,00 sunt aşteptaţi oameni din toate localităţile limitrofe, care erau deservite de acest spital, de pe o rază de 40 de kilometri, inclusiv din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.
Acest miting va fi al doilea de la anunţarea închiderii unităţii sanitare, după cel organizat în luna februarie.
Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu, a precizat, joi, pentru AGERPRES, că, în paralel, administraţia publică locală a început demersurile pentru a ataca în contencios administrativ hotărârea de Guvern 345/2011 prin care spitalele trecute pe listă pentru reprofilare nu pot încheia contracte de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate.
La începutul acestei luni, cei 21 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc din Sărmaşu au cerut să fie redistribuiţi la trei spitale din judeţ - din Târgu Mureş şi Reghin. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Gabriela Uifălean, susţinea recent că 18 persoane au optat pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, două pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi un medic pentru Spitalul Municipal Reghin. AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Aproximativ 200 de persoane au cerut redeschiderea spitalului din Sărmaşu Aproximativ 200 de persoane au participat, joi, la un miting de protest în faţa Primăriei oraşului Sărmaşu, cerând redeschiderea spitalului din localitate, care a fost închis la începutul acestei luni după ce a fost inclus pe lista Ministerului Sănătăţii pentru transformarea în cămin pentru vârstnici...
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...