Cele mai citite
 


O echipă românească, la startul celui mai mare raliu caritabil din lume, The Mongol Rally
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci tineri din România pornesc pe 23 iulie 2011 în cel mai mare raliu caritabil din lume, The Mongol Rally, în care vor avea de străbătut 15 ţări pentru a ajunge în final la Ulan Bator, după un parcurs de 12.000 de kilometri.
Echipa românească Paramongols va dona comunităţii din Ulan Bator o ambulanţă şi o sumă de bani, pe care va încerca să o strângă din donaţii.
"Pentru că mai mult de o treime din populaţia Mongoliei duce o viaţă nomadă, sistemul medical este bazat în totalitate pe serviciile de urgenţă. Cei trei milioane de locuitori ai ţării sunt răsfiraţi pe o suprafaţă mai mare decât cea a Europei de Vest, iar drumul de la un spital la altul, adesea anevoios, se desfăşoară frecvent cu ajutorul animalelor din gospodării. Necesitatea unui parc auto sănătos a devenit una dintre preocupările principale ale statului, însă ritmul în care această reformă va fi dusă la bun sfârşit este lent şi depinde de iniţiative ca Mongol Charity Rally", a declarat Mira Enache, unul dintre membrii Paramongols România.
Echipa care va participa la raliu din partea României este formată din: Gheorghe Bratu, 30 ani, cadru didactic al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu; Florin Cobuz, 28 ani, absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, Gabriel Herdean, 25 ani, absolvent al Facultăţii de Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, Paul Budan, 26 de ani, trainer în cadrul Ecoxtrem Teambuilding, absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi Maria Enache, 23 de ani, trainer în cadrul EcoXtrem Teambuilding, absolventă a Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti.
Peste 100 dintre cele 400 de echipe înscrise în ediţia din 2011 vor lua startul îmbarcate în ambulanţe, iar Paramongols România îşi propune să se numere printre acestea. Plecarea se va face pe 23 iulie, din Praga, şi cursa se va încheia pe 1 septembrie, la Ulan Bator. Echipele vor străbate 15 ţări: Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Azerbaidjan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kîrgîzstan, Kazahstan, Rusia şi Mongolia. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) România oferă Bulgariei o reţetă pentru ambulanţe cu adevărat rapide (presă) Sofia, 5 dec - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii din România, dr. Raed Arafat, care a prezentat la Sofia sistemul SMURD, este unul dintre principalele subiecte pentru presa bulgară de joi.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Arafat: Am reuşit să aducem ambulanţa şi pompierii în acelaşi dispecerat; la Constanţa şi Bucureşti nu vor să colaboreze Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că în aproape toate judeţele din ţară s-a reuşit aducerea ambulanţei şi pompierilor într-un dispecerat integrat, însă la Bucureşti şi Constanţa cele două instituţii...
Prima clinică mobilă a Armatei Salvării, inaugurată la Bucureşti; Coordonator proiect: E o ambulanţă socială Prima Clinică medicală mobilă a Armatei Salvării, finanţată prin granturi norvegiene, a fost inaugurată joi, în Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...