Cele mai citite
 


O mutaţie a unei gene are legături cu alcoolismul
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care au anumite mutaţii ale genei GABRA2 întâmpină un risc crescut de a suferi din cauza alcoolismului, conform unui nou studiu realizat la Universitatea din Michigan, conform HealthDay News.
Atunci când sunt supuşi unor stimuli care le provoacă stres, persoanele cu mutaţii ale genei GABRA2 au tendinţa de a reacţiona impulsiv, fapt ce poate duce la apariţia şi evoluţia unor probleme legate de consumul de alcool, explică coordonatoarea studiului, Sandra Villafuerte, cercetător la Molecular and Behavioral Neuroscience Institute din cadrul University of Michigan.

Cercetătorii americani au examinat 449 de subiecţi voluntari, proveniţi din 179 de familii, printre care şi 129 de familii în care cel puţin un membru a fost diagnosticat drept alcoolic.

Oamenii de ştiinţă au apelat şi la un scaner cu rezonanţă magnetică pentru a înregistra schimbările în fluxul sanguin către creier la 44 de tineri adulţi proveniţi din aceste familii, în timp ce aceştia anticipau pierderea sau câştigarea unor sume de bani.

Prin aceste metode cercetătorii au putut observa felul în care mutaţiile genei GABRA2 afectează răspunsul creierului la diferite situaţii.

Analizele RMN au indicat faptul că persoanele care aveau mutaţii ale genei GABRA2 asociate cu alcoolismul, înregistrau şi o activitate cerebrală intensă în zona creierului denumită insula, atunci când anticipau pierderea sau câştigarea unor bani. Alte studii au identificat existenţa unei legături între insula şi dependenţa de diverse substanţe.

Factorii genetici de risc pentru alcoolism nu acţionează singuri, iar o persoană care are aceste mutaţii genetice nu înseamnă automat că suferă de alcoolism, mai asigură cercetătorii americani.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
O mutaţie genetică s-ar afla în spatele preferinţei anumitor obezi pentru alimente grase (studiu) O mutaţie genetică rară pare să fie la originea preferinţei anumitor obezi pentru alimente bogate în grăsimi, potrivit unui studiu publicat marţi, unul dintre primele care pun în evidenţă rolul factorilor biologici în preferinţele noastre alimentare, informează AFP.
Identificarea unor noi gene responsabile de declanşarea crizelor cardiace Oamenii de ştiinţă au descoperit zece mutaţii genetice care măresc riscul de moarte subită în urma unor crize cardiace şi care modifică subtil ritmul cardiac, conform unui studiu publicat duminică în revista Nature Genetics, informează AFP.
Descoperirea unei noi mutaţii genetice care predispune la Alzheimer O mutaţie genetică rară, legată de sistemul imunitar, predispune la îmbolnăvirea de maladia Alzheimer, la persoanele în vârstă, conform unui studiu islandez publicat în SUA, transmite AFP.
Descoperirea unor mutaţii genetice care cresc riscul de cancer la sân Cercetătorii britanici au descoperit noi mutaţii genetice care cresc cu 35% riscul de cancer la sân în cazul femeilor nepurtătoare de variaţii ale genelor BRCA1/2, deja cunoscute pentru creşterea acestui risc, potrivit datelor publicate joi în New England Journal of Medicine, anunţă AFP.
Cancerul de sân ereditar poate fi prevenit Aproximativ 10% din cancerele de sân sunt moştenite. Femeile care sunt expuse la un astfel de risc pot preveni apariţia cancerului mamar printr-un test genetic BRCA. Testul are scopul de a identifica mutaţii ale genelor BRCA 1 şi BRCA 2, responsabile de apariţia cancerului de sân şi...