Cele mai citite
 


Prahova: CL Urlaţi cere în instanţă anularea HG privind reprofilarea unităţilor sanitare
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Local al oraşului prahovean Urlaţi a atacat în instanţă decizia de închidere a Centrului de Sănătate din localitate în vederea transformării acestuia în cămin pentru persoane vârstnice, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Marian Machiţescu.
'Ieri (n.r. - miercuri), am depus la Curtea de Apel Ploieşti acţiunea de judecată prin care solicităm anularea ca nelegală a Hotărârii de Guvern 345 din 31 martie 2011, care este o hotărâre pripită, luată la Bucureşti la indicaţiile directorului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Cristian Vintilescu, şi ale prefectului Adrian Dobre. (...) Acest abuz al actualului Guvern a fost un genocid în ceea ce priveşte sănătatea din zona Văii Cricovului', a declarat edilul de la Urlaţi.
Acesta a subliniat faptul că la Centrul de Sănătate nu a venit nicio comisie pentru a evalua situaţia din teren, dar şi că legislativul local aprobase o hotărâre privind menţinerea unităţii sanitare în actuala formă de funcţionare.
'Desfiinţarea abuzivă a Centrului de Sănătate Urlaţi nu reprezintă altceva decât o decizie politică, luată în grabă, de un Guvern care înţelege să reducă din cheltuieli punând în pericol sănătatea a zeci de mii de oameni. În data de 10 martie 2011, Consiliul Local Urlaţi a adoptat o hotărâre prin care aprobă menţinerea unităţii sanitare cu paturi Centrul de Sănătate Urlaţi ca spital orăşenesc cu personalitate juridică de sine stătătoare. Constat cu regret că Guvernul a ales să nu respecte hotărârile autorităţilor publice locale, la fel cum, de câţiva ani, acelaşi Guvern, condus de acelaşi prim-ministru, nu respectă voinţa românilor', a afirmat primarul Machiţescu într-un comunicat remis presei de PNL Prahova.
De asemenea, acesta a precizat că, în urma unor discuţii cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Cristian Anton Irimie, s-a stabilit ca în fosta unitate spitalicească din oraş să fie deschise un ambulator, cu un centru de primiri urgenţe care să aibă gărzi permanente, o unitate medico-socială cu 20 de paturi, o unitate pentru spitalizare de zi, tot cu 20 de paturi şi o unitate de îngrijire bolnavi la domiciliu.
Machiţescu a spus că vineri sau luni va avea loc o şedinţă de Consiliu Local în cadrul căreia va fi aprobată înfiinţarea acestor linii sanitare, după care vor fi încheiate contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate.
'În ambulator, vom avea cele nouă specializări pe care le aveam în Centrul de Sănătate, respectiv interne, chirurgie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, laborator, radiologie, ORL, oftalmologie, dermatologie, şi intenţionăm să înfiinţăm şi o secţie de psihiatrie. În ceea ce priveşte personalul medical, am stat de vorbă cu toţi medicii noştri şi toţi, inclusiv cei care şi-au obţinut repartiţii la alte spitale, mi-au spus că sunt dispuşi să revină la Urlaţi', a susţinut primarul oraşului. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Spitalul de la Urlaţi, închis anul trecut, a fost redeschis oficial, dar nu poate primi pacienţi Fostul Centru de Sănătate din oraşul prahovean Urlaţi, închis la data de 1 aprilie a anului trecut prin decizie a Guvernului în cadrul procesului de restructurare a sistemului sanitar, a fost redeschis, luni, în mod oficial, dar nu poate primi pacienţi, întrucât unitatea sanitară nu are, deocamdată,...
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.
Prahova: Spitalul de la Urlaţi, închis anul trecut prin decizie a Guvernului, va fi redeschis oficial Ploieşti, 1 oct /Agerpres/- Fostul Centru de Sănătate din oraşul prahovean Urlaţi, închis la data de 1 aprilie a anului trecut prin decizie a Guvernului în cadrul procesului de restructurare a sistemului sanitar, va fi redeschis oficial, luni, aici urmând să funcţioneze trei secţii cu un număr de aproximativ...
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Mucegai şi condens la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, conducerea unităţii fiind sancţionată de către DSP Ploieşti, 28 feb /Agerpres/- O comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova şi ai Consiliului Judeţean Prahova a depistat o serie de nereguli în timpul unui control efectuat la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, conducerea unităţii sanitare fiind sancţionată cu avertisment...