Cele mai citite
 


Premierul Emil Boc: Populaţia nu este în pericol din cauza iodului radioactiv
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nivelul de iod radioactiv în România nu pune în pericol sănătatea populaţiei, a subliniat, miercuri, premierul Emil Boc, după şedinţa de Guvern.
La reuniunea de la Palatul Victoria au fost invitate toate autorităţile cu responsabilităţi în domeniu, a menţionat primul-ministru.
"Concluzia pe care o am în acest moment, în urma analizei, este următoarea: astăzi, nivelul de iod radioactiv nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea populaţiei, iar această informaţie este susţinută cu date certe şi convingătoare de reprezentanţii autorităţilor cu atribuţii în domeniu şi vor fi completate în această seară", a spus Emil Boc.
Potrivit unor cercetări realizate în mina Slănic Prahova, în apa de ploaie recoltată la suprafaţă s-a descoperit iod radioactiv, dar valorile radioactivităţii sunt de 600 de ori mai mici decât limita admisă pentru apa potabilă, a precizat directorul Institutului de Fizică Nucleară, Nicolae Zamfir.
Autorităţile române fac măsurători în urma accidentului de la centrala nucleară Fukushima din Japonia de pe 11 martie când a avut loc un puternic cutremur urmat de tsunami. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concentraţii nesemnificative de iod radioactiv au ajuns în România, în apa de ploaie şi laptele de oaie (studiu) Concentraţii minore de iod radioactiv provenit din Japonia au ajuns în România, substanţa găsindu-se în apa de ploaie şi laptele de oaie, relevă un studiu realizat de o echipă de cercetători români în cadrul Laboratorului de Cercetări din mina Slănic Prahova.
Nivelul de radioactivitate din România nu este periculos pentru sănătatea populaţiei /ministrul Mediului/ Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, a dat asigurări, miercuri, că la ora actuală nivelul de radioactivitate din România nu este periculos pentru sănătatea populaţiei.
Emil Boc: Nici în următoarele două zile, nu se impune o recomandare pentru sănătatea populaţiei Nici în următoarele două zile nu se impune vreo recomandare specială pentru sănătatea populaţiei, ca urmare a erupţiei vulcanice din Islanda, a declarat, luni, primul-ministru Emil Boc, la Comitetul pentru situaţii de urgenţă.
Ministerul Sănătăţii: Nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei datorat expunerii la Iod 131 Specialiştii Institutului Naţional pentru Sănătate Publică din România au anunţat Ministerul Sănătăţii (MS) că nu există un pericol pentru sănătatea populaţiei datorat expunerii la Iod 131, se arată într-un comunicat al MS transmis, marţi, AGERPRES.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.