Cele mai citite
 


Preşedintele PSD, Victor Ponta: O ţară fără sănătate şi fără educaţie este condamnată
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O ţară fără sănătate şi fără educaţie este condamnată, a declarat, joi, preşedintele PSD, Victor Ponta, la o dezbatere pe marginea problemelor sistemului sanitar, organizată de Uniunea Social Liberală.
"Eu, în primul rând, nu pentru că reprezint un partid de stânga sau altceva, sunt absolut convins că o ţară fără sănătate şi fără educaţie este condamnată. Nu ştiu care este soluţia, sper s-o găsim împreună. N-ai sănătate şi n-ai educaţie, discuţiile despre orice altceva reprezintă o pierdere de timp până la urmă sau este un plan pe termen scurt", a afirmat Ponta.
Liderul social-democraţilor a adăugat că, din punctul său de vedere, problema sănătăţii, a educaţiei sau a infrastructurii nu o reprezintă lipsa banilor, ci folosirea "proastă" şi deturnarea acestora.
"De câteva luni încerc să înţeleg şi văd că problema de fapt nu sunt banii. E cel mai simplu să spui că n-ai bani în sănătate sau în educaţie sau în infrastructură. Sunt bani, dar sunt folosiţi prost sau sunt deturnaţi. Aici, deformaţia mea de procuror mă face să văd, în special, partea de deturnare. Dacă găsiţi soluţii pentru ca banii, aceia câţi sunt, să fie folosiţi cu cap şi să nu fie deturnaţi, aia e treaba noastră, cred că se pot rezolva foarte multe lucruri", a mai spus liderul PSD.
El le-a transmis participanţilor la dezbatere, că a discutat cu colegul său Crin Antonescu, liderul liberalilor, înainte de a veni la eveniment, despre prezenţa la dezbatere în sensul că, dacă absentează, vor fi catalogaţi că nu le pasă de problemele sănătăţii, iar dacă vin politizează discuţiile.
"Din păcate sau din fericire, toate eforturile de bună-credinţă ale fiecărei categorii profesionale depind de decizia politică. (...) Nu îmi doresc şi cred că nici Crin nu-şi doreşte să vă simţiţi într-un fel sau altul implicaţi politic, dar decizia şi răspunderea va fi până la urmă la noi (politicienii - n.r.)", a mai spus Victor Ponta.
El a exemplificat prin faptul că la Târgu Mureş, din explicaţiile primite de la colegii social-democraţi medici de acolo, Institutul de Boli Cardiovasculare, "un fel de mândrie a domeniului respectiv", a fost desfiinţat ca şi personalitate juridică şi a fost inclus în cadrul spitalul judeţean.
"Mi s-a explicat că directorul (de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş - n.r.) este de la PDL, de la partid, nu contează, şi trebuiau făcute licitaţii la Institutul pentru Boli Cardiovasculare şi cei de acolo nu au vrut să le facă cum trebuie şi atunci i-au desfiinţat. Şi acum, licitaţiile pentru Institutul de Boli Cardiovasculare le face direct de la spital. Eu cred că asta este problema în administraţia sănătăţii, iar dacă e ceva ce ţine ce Crin Antonescu şi de mine este să ne ţinem de cuvânt, că l-am dat deja, următorul director de la Spitalul Judeţean Mureş n-o să fie membru PSD, PNL sau PC, ci o să fie cineva care să nu desfiinţeze un institut ca personalitate juridică ca să ia la el licitaţiile", a mai spus Ponta.
La dezbatere au mai participat liderul PNL, Crin Antonescu, vicepreşedintele PSD, preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Rodica Nassar, deputatul Nicolae Bănicioiu, Gabriela Drăghici, membru al Departamentului de Sănătate al PSD, viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Monica Pop, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România, reprezentanţi ai medicilor, ai spitalelor, ai industriei farmaceutice, dar şi reprezentanţi ai pacienţilor. AGERPRES/ (A - Claudia Nicolae-Toma, Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Declaraţie politică - Neviser Zaharcu (PSD Tulcea) Să facem front comun pentru stoparea scăderii natalităţii!
Deputatul Florin Buicu (PSD): Subiectul UMF Târgu Mureş readus pe tapet, legat de alegerile din Ungaria Secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a arătat luni, într-o declaraţie politică, că tema Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a fost din nou adusă în atenţia opiniei publice, că subiectul este legat de alegerile din Ungaria, care nu...
PSD Târgu Mureş: E nefiresc ca PDL-UDMR să promoveze separarea etnică doar pentru un calcul electoral cinic Preşedintele PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, a precizat, într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri, că a luat act de înţelegerea politică dintre PDL şi UDMR cu privire la UMF Târgu Mureş şi că este 'nefiresc' ca formaţiunile amintite să promoveze separarea pe criterii etnice 'doar pentru...
Marius Paşcan: Institutul inimii din Târgu Mureş suferă din cauza declaraţiilor politicianiste Senatorul PDL Marius Paşcan a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că va face în această săptămână o interpelare ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pe tema Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş, susţinând că acest institut suferă din cauza declaraţiilor...
Problemele pieţei medicamentelor, dezbătute de specialişti şi social-democraţi Membrii Departamentului de Sănătate al PSD s-au întâlnit miercuri, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii industriei farmaceutice, ai distribuitorilor de medicamente şi ai farmaciştilor, pentru definirea unei viziuni asupra legislaţiei necesare pentru a reglementa domeniul sănătăţii.
Mureş: USL vrea să intre în Carte Recordurilor cu un lanţ uman în formă de inimă Uniunea Social Liberală (USL) va organiza, vineri, la Târgu Mureş, un lanţ uman în formă de inimă, prin care se doreşte intrarea în Cartea Recordurilor, dar al cărui scop este sensibilizarea Guvernului României de a reînfiinţa Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Târgu Mureş, care...