Cele mai citite
 


Gripă porcină: al 7-lea mort în Uruguay şi al 3-lea în El Salvador
vineri, 10 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Montevideo, 10 iul /Agerpres/ - Un al şaptelea caz mortal de gripă porcină a fost înregistrat în Uruguay, unde propagarea virusului A/H1N1 este în plină expansiune, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Victima este un bărbat de 53 de ani care suferă de obezitate, de diabet şi hipertensiune, conform responsabilului sanitar al departamentului Florida, situat în centrul statului sud-american.

Bilanţul pandemiei de gripă porcină nu încetează să crească pe continentul sud-american, înregistrând deja peste 100 de decese, dintre care 70 în Chile şi 16 în Chile.

În El Salvador şi-au pierdut doi copii care sufereau de gripă porcină, ridicând la trei numărul deceselor provocate de maladie în acest stat, a anunţat joi ministrul sănătăţii, Maria Isabel Rodriguez.

Este vorba despre doi sugari, respectiv o fată de cinci luni şi un băiat de nouă luni.

Autorităţile sanitare din El Salvador au înregistrat 360 de cazuri confirmate de contaminare cu gripă porcină şi au plasat sub supraveghere zeci de cazuri suspecte.

La scară mondială, virusul a contaminat peste 98.000 de persoane în 137 de ţări şi teritorii, provocând peste 440 de decese, conform ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dat publicităţii marţi. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 7 iul /Agerpres/ - Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile a depistat încă un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1.
Gripa porcină: primul deces al unui pacient fără probleme de sănătate anexe în Marea Britanie Londra, 11 iul /Agerpres/ - Un pacient atins de virusul gripei porcine a decedat vineri, devenind prima victimă a maladiei care nu prezenta probleme de sănătate anexe, în mod contrar faţă de celelalte 14 persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza virusului până în prezent în Marea Britanie, transmite...
23 de cazuri de gripă porcină într-un sat de vacanţă din Alpii francezi Paris, 11 iul /Agerpres/ - 23 de copii dintr-un sat de vacanţă din apropiere de Megeve, în Alpii francezi, au fost contaminaţi cu gripă porcină, a anunţat sâmbătă prefectura din Haute-Savoie, precizând că au fost luate deja măsuri de izolare, relatează AFP.
Peste 200 de noi cazuri A(H1N1) confirmate în Europa în ultimele 24 de ore Stockholm, 9 iul /Agerpres/ - O agenţie europeană pentru sănătate a anunţat miercuri că 238 de noi cazuri de gripă porcină A(H1N1) au fost confirmate în ţările europene în ultimele 24 de ore, transmite agenţia Xinhua, recepţionată de Agerpres.
Spania: al doilea deces de gripă porcină Madrid, 9 iul /Agerpres/ - Un bărbat infectat cu virusul A(H1N1) a murit joi într-un spital din arhipelagul spaniol Canare, în Atlantic, fiind astfel a doua persoană care a decedat de gripă porcină în Spania, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
OMS nu vede niciun semn al răspândirii virusului H1N1 rezistent la Tamiflu Geneva, 7 iul /Agerpres/ - Gripa H1N1 rezistentă la tratamentul cu Tamiflu nu pare a se răspândi într-un mod susţinut sau îngrijorător, a declarat, marţi, directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Keiji Fukuda, relatează Reuters.