Cele mai citite
 


Program-pilot de stimulare financiară a personalului din unităţile sanitare publice
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii şi asistenţii medicali din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale din judeţele Bihor, Brăila, Hunedoara şi Satu Mare ar putea beneficia de venituri suplimentare, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Instituţia lansează în această vară un program-pilot de stimulare financiară a personalului din unităţile sanitare publice aflate în reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale.
Începând de joi, proiectul ordonanţei de urgenţă pentru aprobarea programului-pilot de stimulare financiară a personalului din unităţile sanitare publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice se va afla în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la secţiunea transparenţă decizională.
Conform proiectului de act normativ, personalul medico-sanitar din unităţile administrate de autorităţile locale din cele patru judeţe care au acceptat să participe la proiectul Ministerului Sănătăţii vor putea beneficia lunar sau trimestrial de venituri suplimentare în bani de la bugetul autorităţii locale.
Aceste stimulente financiare se vor acorda în baza unor criterii de performanţă stabilite de către Ministerul Sănătăţii, la care se pot adăuga altele ale autorităţilor publice locale, conform actului normativ.
Printre criteriile stabilite de Ministerul Sănătăţii se numără comportamentul personalului medico-sanitar faţă de pacienţi prin chestionarea acestora, rezultatele obţinute de medic la creşterea raportului bolnavi trataţi ambulator şi în regim de spitalizare, comparativ cu bolnavi internaţi în regim de spitalizare continuă sau timpul de aşteptare a pacienţilor programaţi la ambulatoriile de specialitate.
La 1 martie, Ministerul Sănătăţii a anunţat intenţia de a iniţia un program-pilot de finanţare suplimentară a medicilor din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale.
Atunci a fost transmisă o solicitare structurilor asociative ale administraţiei publice locale de a comunica dacă există autorităţi ale administraţiei publice locale interesate să susţină un astfel de program.
Până în prezent au răspuns acestei solicitări Primăria municipiului Oradea, Consiliul Judeţean Brăila, Consiliul local al municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Satu Mare.
"În perioada dezbaterii publice, aşteptăm şi alte autorităţi locale interesate de a accesa programul iniţiat de Ministerul Sănătăţii", a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul pilot de stimulare financiară a personalului din spitale, propunerea preşedintelui CJ Brăila Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că propunerea CJ de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi că ea va sta la baza proiectului ordonanţei de...
Bihor: Ministerul Sănătăţii finanţează aparatură pentru Centrul oncologic din Oradea Oradea, 20 sep /Agerpres/ - Centrul oncologic din Oradea va primi o finanţare din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţionarea unui accelerator liniar de particule pentru energii înalte, se arată într-un comunicat al ministerului.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Senatorul Ion Rotaru: Va fi emisă OUG de reglementare a programului de stimulare financiară a personalului din spitale Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, spune că ministrul Attila Cseke i-a confirmat că, în maxim două săptămâni, va fi emisă ordonanţa de urgenţă care reglementează programul de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale.
Bihor: Finanţare de la Ministerul Sănătăţii pentru primul aparat RMN din sistemul public de sănătate al judeţului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va achiziţiona, cu finanţare de peste patru milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, primul aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) care va funcţiona în sistemul public de sănătate bihorean, a anunţat miercuri Primăria Oradea.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).