Cele mai citite
 


PSD Arad: Epuizarea fondurilor pentru medicamente tinde să se impună ca un obicei
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
PSD Arad atrage atenţia asupra faptului că epuizarea fondurilor destinate medicamentelor gratuite şi compensate tinde să se impună ca un obicei, cei care vor suferi urmând să fie în primul rând cetăţenii acestui judeţ.
'Am citit în presa locală un punct de vedere al celor de la CAS Arad, prin care se spunea că fondurile destinate medicamentelor gratuite şi compensate se vor epuiza şi în lunile aprilie şi mai înainte de finalul lunilor respective. Oficialii CAS au pus problema într-un mod incorect, sugerând că au fost alocaţi foarte mulţi bani pentru reţetele gratuite şi compensate, dar că arădenii consumă foarte multe medicamente', a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.
În opinia acestuia, punctul de vedere al reprezentanţilor CAS Arad este unul greşit.
'Aceasta pentru că arădenii care beneficiază de medicamente sunt asiguraţi, ceea ce înseamnă că au dreptul la anumite servicii medicale prevăzute de legile în vigoare, indiferent dacă ajung la medic sau la farmacii la începutul sau la sfârşitul lunii. Sunt asiguraţi, nu primesc pomeni de la guvernanţi, aşa cum se sugerează uneori', a afirmat Căprar.
Liderul organizaţiei PSD reaminteşte faptul că la finalul lunii martie farmaciile din Arad au fost informate că sumele destinate medicamentelor gratuite şi compensate s-au epuizat şi, în consecinţă, farmaciile nu au mai eliberat aceste medicamente celor care aveau reţete.
'Este profund incorect, pentru că se încalcă un drept al asiguraţilor. Reforma guvernării PDL este un atentat la sănătatea românilor. Această măsură catastrofală luată de guvernanţi pe tăcute este cu atât mai nedreaptă cu cât pensionarii cu pensii de peste 740 de lei plătesc din acest an contribuţia la CAS pentru toată pensia încasată. Rezultatul banilor care intră în sistem este plafonarea medicamentelor gratuite şi compensate şi închiderea unor spitale', a susţinut Dorel Căprar.
În opinia sa, plafonarea sumelor plătite pentru medicamente este "o obsesie veche a Guvernului, lucru care se vede şi în contractele aberante pe care guvernanţii vor să le impună medicilor de familie, contracte prin care se încearcă plafonarea sumei pe care un medic de familie o poate folosi pentru eliberarea reţetelor".
'Consecinţele unor astfel de măsuri sunt dramatice. Cei mai mulţi asiguraţi, în special pensionarii, nu vor avea banii suficienţi pentru a-şi cumpăra medicamente şi vor renunţa la tratamente. Le solicităm parlamentarilor PDL să se trezească şi să facă presiuni asupra guvernanţilor pentru a respecta drepturile arădenilor, în special dreptul la îngrijire medicală', a spus preşedintele PSD Arad. AGERPRES /(AS - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Farmaciile din judeţ nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate Cele peste 80 de farmacii din judeţul Gorj nu mai eliberează, începând de luni, reţete gratuite şi compensate după ce bugetul alocat pentru întreg anul 2011 a fost epuizat.
Vrancea: Fără medicamente compensate în farmaciile din judeţ Farmaciile din judeţul Vrancea nu mai eliberează reţete compensate, deoarece Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a epuizat bugetul pentru luna iulie.
Cluj: Majoritatea farmaciilor eliberează medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite Cele mai multe dintre farmaciile din Cluj-Napoca au eliberat medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite, de la 1 august, pentru a nu crea disfuncţionalităţi în tratamentul pacienţilor, chiar dacă fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cu această destinaţie, s-au epuizat la începutul...
Olt: Farmaciile eliberează medicamente gratuite sau compensate deşi CJAS a epuizat fondurile Majoritatea farmaciilor din judeţul Olt eliberează în continuare medicamente gratuite sau compensate, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, Constanţa Coteneanu, deşi CJAS a epuizat de două săptămâni fondurile pentru decontarea reţetelor.
Sălaj: Farmacie închisă pentru nereguli în eliberarea medicamentelor compensate O farmacie din Şimleu Silvaniei a fost închisă după ce un control recent al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi Gărzii Financiare Sălaj, efectuat la cererea Instituţiei Prefectului, a scos la iveală faptul că unitatea elibera reţete compensate şi gratuite pe tot parcursul unei luni, dar le înainta...
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...