Cele mai citite
 


Timiş: Ovidiu Brânzan îi cere demisia lui Cseke Attila
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii Ovidiu Brânzan îi cere actualului deţinător al portofoliului, Cseke Attila, să renunţe la funcţie pentru "a nu face mai mult rău" sistemului sanitar din România.
El a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că ministrul Cseke Attila ia decizii bazate doar pe influenţa politicului sau pe "amatorism".
"Imediat după Paşti, USL va depune o moţiune simplă pe sănătate. Ministrul Cseke Attila cred că ar trebui să plece din mai multe motive, principalul, legat de desfiinţarea spitalelor, fiind faptul că în loc să se consulte cu specialiştii în domeniu s-a consultat doar cu politicienii", a afirmat Ovidiu Brânzan.
El a dat exemplul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, propus spre închidere, dar care a rămas de sine stătător în funcţiune, deoarece ministrul a constatat personal că ar fi fost eronată închiderea lui.
Un pas concret propus de Ovidiu Brânzan este organizarea unui simpozion-dezbatere la Timişoara, la care să participe profesionişti în domeniu, indiferent de culoarea politică, având în prim-plan situaţia din sectorul sanitar timişorean.
"Dacă nu spunem noi ce trebuie făcut şi ce e bine pentru sănătatea noastră, vin alţii să ne înveţe, dar ne învaţă prost", a apreciat Brânzan.
Fostul ministru a identificat împreună cu viceprimarul Sorin Grindeanu câteva priorităţi în Sănătatea din Timişoara, în perioada următoare intenţionând să efectueze vizite în toate spitalele din municipiul. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Ovidiu Brînzan admite că managerii spitalelor au sprijin politic Fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brînzan (PSD) a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că implicarea Primăriei Timişoara în organizarea concursurilor de manageri de la spitalele din municipiu aflate sub patronajul Municipalităţii este un aspect pozitiv.
Timiş: Ovidiu Brînzan cere MS să sprijine spitalele pentru a nu rămâne fără bani de medicamente Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii, Ovidiu Brînzan, a lansat joi un apel Ministerului Sănătăţii să sprijine spitalele pentru ca acestea să nu rămână fără medicamente şi materiale sanitare, la final de an.
Timiş: Ovidiu Brânzan (PSD) protestează faţă de aceia care îi atacă pe medicii care-şi fac datoria Fostul ministru al Sănătăţii social-democratul Ovidiu Brânzan consideră că asistăm la un atac fără precedent al sistemului totalitar la adresa corpului medical, 'după ce procurorii DNA au acuzat doi reputaţi profesori - Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr - că şi-au făcut datoria' în cazul fostului premier...
Timiş: Reforma lui Cseke Attila este opusă trendului occidental, susţine Horia Cristian (PNL) Modificările pe care le-a făcut ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, sunt orientate exact în direcţia opusă în care se face reforma în spitalele din Occident, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, secretarul Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian.
Timiş: Horia Cristian (PNL) - Desfiinţarea unor spitale, un atentat la siguranţa naţională Liberalul Horia Cristian, secretar al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în fapt, comasarea sau desfiinţarea anumitor spitale generează mai multe pericole, cel mai mare decurgând din desfiinţarea spitalelor de boli infecţioase, ceea ce reprezintă...
Timiş: Prima conferinţă din România pe probleme de sănătate şi siguranţa publicului la evenimente de amploare Prima conferinţă din România pe probleme de sănătate şi siguranţă s-a desfăşurat, sâmbătă, la Timişoara, principalele teme de discuţie fiind siguranţa publicului în timpul unor evenimente de amploare.