Cele mai citite
 


UDMR sprijină fără echivoc activitatea ministrului Cseke Attila
vineri, 15 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Democrată Maghiară din România sprijină fără echivoc activitatea ministrului Cseke Attila şi îl susţine, se arată într-un comunicat al UDMR, semnat de liderul formaţiunii Kelemen Hunor, transmis miercuri, AGERPRES.
Potrivit acestuia, UDMR priveşte "cu uimire şi neînţelegere" campania media intensă şi agresivă dusă în ultimele zile împotriva ministrului sănătăţii Cseke Attila.
"În 2009, la alcătuirea guvernului a fost evident că nu va avea o sarcină uşoară acel om politic al UDMR care îşi va asuma conducerea a uneia dintre cele mai problematice dintre ministere, dar, cu toate acestea, a acceptat numirea şi şi-a asumat faptul că va demara şi va înfăptui reforma amânată mai mult de un deceniu a sistemului sanitar din România", se menţionează în document.
UDMR precizează că reorganizarea spitalelor este necesară din perspectiva funcţionalităţii sistemului şi a calităţii serviciilor medicale acordate pacientului. Reorganizarea sistemului spitalicesc are în centru cu precădere asistenţa medicală, unul dintre principalele obiective ale Ministerului Sănătăţii fiind acela de a nu înşela bolnavul.
"Ministerul Sănătăţii şi administraţiile locale au monitorizat împreună, timp de mai multe luni, funcţionarea spitalelor şi abia după aceea s-a trecut la alegerea instituţiilor sanitare propuse spre reorganizare. Ministerul şi specialiştii Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate au făcut analize foarte amănunţite referitor la serviciile din spitale, la susţinerea şi descentralizarea instituţiilor şi la informatizarea sistemului. În urma analizei s-a decis ca 67 de instituţii să nu fie menţinute ca spitale, iar cu acestea Casa de Asigurări de Sănătate nu va mai încheia contracte pentru asistenţă medicală începând cu data de 1 aprilie", precizează comunicatul UDMR.
Concomitent cu aceasta, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii au elaborat programul de interes naţional intitulat "Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice", care este derulat în comun de către cele două ministere în perioada 1 aprilie 2011 - 31 decembrie 2013 şi care oferă posibilitatea ca 67 de spitale să fie transformate în cămine pentru persoane vârstnice, acestea primind finanţare de la bugetul de stat, arată UDMR.
"În opinia Uniunii Democrate Maghiare din România, reforma sistemului sanitar este primordială pentru societatea românească. Uniunea sprijină fără echivoc activitatea ministrului Cseke Attila şi îl susţine. Totodată, consideră ca fiind inacceptabil şi nepermis ca un politician responsabil, care îşi desfăşoară activitatea ţinând cont de interesele societăţii, ale Uniunii şi ale coaliţiei de guvernământ, să fie compromis într-un mod necinstit", se mai arată în comunicatul UDMR. AGERPRES/(AS - Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.