Cele mai citite
 


Iranul devine prima ţară din Orientul Mijlociu care clonează o vacă
sâmbătă, 11 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Teheran, 11 iul /Agerpres/ - Oamenii de ştiinţă iranieni au devenit primii din Orientul Mijlociu care au reuşit să cloneze o vacă, în cadrul programului de cercetare pe celulele stem al republicii islamice, a anunţat sâmbătă liderul proiectului, citat de Associated Press.

Vaca de sex masculin, botezată Bonyana, a fost concepută sâmbătă în oraşul Isfahan din centrul Iranului, a declarat doctorul Mohammed Hossein Nasr e Isfahani, şeful Royan Research Institute.

Pe lângă activităţile sale nucleare şi programul spaţial aflat într-un stadiu incipient, Iranul încearcă să îşi demonstreze măiestria şi în alte domenii precum clonarea sau medicina. Potrivit AP, executivul de la Teheran a stabilit obiectivul ca ţara să devină un lider regional în ştiinţe şi tehnologii avansate până în anul 2025.

În 2006, Iranul a anunţat că a clonat cu succes o oaie, iar în aprilie a spus că a clonat o capră, pe nume Hana.

”Odată cu naşterea lui Hana, Iranul şi-a dovedit progresele tehnologice în materie de cercetare pe celule stem. Aceasta este prima vacă clonată din Orientul Mijlociu. Este prima noastră clonă reuşită de vacă, după alte două tentative eşuate”, a precizat Isfahani, de profesie embriolog. AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Au fost create primele celule stem embrionare umane prin clonare Cercetători americani au creat celule stem embrionare umane plecând de la celule de piele, recurgând la tehnica clonării, o premieră după mai multe tentative nereuşite efectuate în lume în ultimii ani, relatează AFP.
Geneticieni sud-coreeni anunţă în premieră mondială clonarea de câini din celule stem O companie de studii şi experimente genetice din Coreea de Sud, a anunţat că a reuşit în premieră mondială clonarea de câini folosind celule stem, informează Associated Press. (Sursa: Agerpres)
Înfiinţarea Registrului naţional al donatorilor voluntari de celule stem Bucureşti, 10 aug /Agerpres/ - Registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem hepatopoetice a fost înfiinţat în România, instituţia urmând să coordoneze activitatea de donare a acestui tip de celule, potrivit unei hotărâri de guvern, publicate, luni, în Monitorul Oficial.
Semnături pentru înfiinţarea Registrului donatorilor neînrudiţi Târgu Mureş, 29 iun /Agerpres/ - Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Ambulanţa privată „Samaritanus” din Târgu Mureş au adunat, pe perioada Zilelor Târgumureşene, în cadrul campaniei naţionale pentru depistarea leucemiei, peste 1.000 de semnături pentru înfiinţarea „Registrului donatorilor neînrudiţi”...
Celule stem folosite în tratamentul cheliei Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Celulele stem recoltate din ţesutul adipos pot fi utilizate în tratamentul alopeciei (cheliei) la femei şi la bărbaţi, a declarat dr. Dana Jianu, preşedintele celui de-al IX-lea Congres internaţional de chirurgie estetică mini-invazivă, lasere şi noi tehnologii, care...
Celulele stem şi principii de medicină regenerativă în chirurgia estetică Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/- Societatea Română de Chirurgie Estetică organizează în zilele de 18 -20 iunie al IX- lea Congres internaţional de chirurgie estetică miniinvazivă, lasere şi noi tehnologii.