Cele mai citite
 


Vişinele sunt benefice pentru inimă
vineri, 15 aprilie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Studii recente au pus în evidenţă beneficiile consumului de vişine. Trei studii americane diferite, publicate pe 12 aprilie, au arătat binefacerile antioxidanţilor prezenţi în vişinele proaspete, uscate sau chiar în suc, scrie site-ul 24heures.ch.

Cercetători americani de la Universitatea din Michigan, Arizona şi laboratoarele Brunswick spun că cine consumă cereale, iaurt cu vişine prezintă riscuri mai mici să facă inflamaţii şi contribuie la o sănătate mai bună a inimii.

Cele trei echipe de cercetători s-au ocupat de cantitatea de antioxidanţi prezentă în vişine şi de beneficiile lor antiinflamatoare. Într-unul din studii, oamenii de ştiinţă au descoperit că, 236 ml de suc de vişine băuţi zilnic timp de o lună duc la reducerea inflamaţiilor la adulţii supraponderali sau obezi.

Studiul realizat la Universitatea Michigan a arătat că, după ce s-a adăugat pudră de vişine în alimentaţia şoarecilor, animalelor li s-a îmbunătăţit starea de sănătate cardiovasculară şi le-a scăzut nivelul colesterolului. Cercetătorii au mai ajuns la concluzia că o alimentaţie îmbogăţită cu vişine poate juca un rol în scăderea masei de grăsime de pe abdomen, care se asociază adesea cu boli cardiovasculare. Al treilea studiu susţine că un consum de 28 g de vişine uscate pe zi este benefic pentru sănătate.

Cercetătorii au explicat că beneficiile asupra inimii se datorează antocianelor, pigmenţi care dau culoarea vie a vişinelor. Ele se mai găsesc în afine, recunoscute pentru efectele lor benefice asupra inimii şi împotriva diabetului, ca şi în mure şi vinete.

Studiile au apărut în revista The FASEB Journal.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
de alexandra
nu cunosteam proprietatile visinelor si a vinetelor(ma bucur de informatie)si...nici ca afinele sunt bune ptr.inima.
in schimb stiu ca,afinele si patrunjelul sunt foarte eficiente pentru vedere;
-le-am folosit ptr.fiul meu si am avut rezultate imediate care l-au surprins chiar si pe medicul curant.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Alimentaţia bazată pe antioxidanţi asigură starea de bine a organismului Antioxidanţii produşi de organism nu reuşesc să reducă complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidanţii din alimentaţie, arată un studiu furnizat de o firmă importatoare de cafea.
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Regimul vegetarian protejează inima (studiu) Alimentaţia vegetariană exercită un efect protector împotriva bolilor cardiovasculare, lucru care confirmă importanţa unui regim echilibrat. Într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford şi apărut în The American Journal of Clinical Nutrition, se apreciază că riscul de spitalizare...
Uleiurile vegetale reduc colesterolul, dar nu şi riscul cardiovascular (studiu) Înlocuirea grăsimilor animale cu uleiuri vegetale reduce nivelul colesterolului, dar nu diminuează şi rata mortalităţii, inclusiv a celei cardiovasculare, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost întâmpinate cu scepticism de unii experţi, relatează agenţia France Presse (AFP).
Curcuma presărată pe salate poate ajuta la prevenirea cancerului (studiu) Un nou studiu realizat de cercetători americani arată că un compus al curcumei, curcumina, poate inhiba proliferarea celulelor canceroase. Rezultatele promiţătoare urmează însă să fie confirmate de studii complementare, scrie luni metronews.fr.