Cele mai citite
 


Bihor: Fonduri transfrontaliere pentru o secţie modernă de gastroenterologie
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria municipiului Oradea a demarat un proiect pentru accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, pentru dotarea cu echipamente performante şi mobilier medical a Secţiei de gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea.
Potrivit unui comunicat al primăriei, valoarea estimativă a proiectului este de un milion şi jumătate de euro, scopul accesării fiind de a îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale asigurate în cadrul secţiei pentru boli interne, cu frecvenţa cea mai mare în rândul pacienţilor. După îndeplinirea tuturor formalităţilor, bolnavii ar putea beneficia de servicii cu noi aparate performante chiar de anul viitor.
Modernizarea Secţiei de gastroenterologie din Spitalul Clinic Judeţean Oradea va presupune amenajarea şi reabilitarea spaţiului situat la etajul VII al imobilului, dotarea cu echipamente moderne de investigaţie, mobilier adecvat. O componentă din bugetul acestui proiect va fi alocată pentru perfecţionarea profesională a cadrelor medicale (medici şi asistente) din cadrul secţiei.
Proiectul a trecut de prima etapă, având acordul consilierilor municipali privind tema de proiectare şi a măsurilor necesare achiziţiei serviciului de proiectare, pentru iniţierea proiectului de investiţii urmând elaborarea studiului de fezabilitate, întocmirea cererii de finanţare, după care, în cursul lunii iunie a acestui an, proiectul va fi depus la Autoritatea de Management a Programului de Cooperare Transfrontalieră din Budapesta.
Consiliul Local Oradea a preluat managementul Spitalului Clinic Judeţean de la CJ Bihor, după semnarea protocolului de predare-primire din 7 decembrie 2010, efectiv de la 1 ianuarie 2011, dată după care, într-un amplu proiect comun al tuturor celor patru spitale orădene, a intrat în restructurare, având probleme financiare şi de autorizare. Eforturile primăriei vizează să ofere populaţiei condiţii mai bune în spitale şi costuri mai mici pacienţilor. Pentru a suplimenta fondurile necesare îmbunătăţirii condiţiilor din spitale, în limita creditelor bugetare aprobate în acest scop şi pe lângă cele primite de la Ministerul Sănătăţii, primăria orădeană iniţiază şi depune mai multe proiecte cu finanţare europeană. AGERPRES/(AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primarul Bolojan a vizitat trei obiective de investiţii din municipiul Oradea Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a prezentat marţi pe teren, în ultima conferinţă de presă a anului 2011, stadiul lucrărilor la patru proiecte mari de investiţii ale municipalităţii, realizate prin fonduri europene.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Bihor: Spitalul clinic CFR din Oradea, transferat la Ministerul Sănătăţii, va putea accesa fonduri europene Dr. Marius Chipurici, managerul Spitalului Clinic CFR Oradea, o unitate sanitară reprezentativă şi complexă a judeţului Bihor, a declarat marţi că trecerea din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii este o măsură bună, prin care s-ar putea sprijini spitalele CFR să acceseze...
Bihor: Bloc operator modern la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, prin proiect cu fonduri europene Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean, derulat de Primăria Oradea alături de Universitatea din Debreţin s-a încheiat luni.
Bihor: Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară, la Oradea, prin proiect transfrontalier Municipiul Oradea ar putea avea începând cu anul acesta un Centru euroregional de intervenţie cardio-vasculară şi ar putea demara lucrările la o pistă internaţională de biciclete între Oradea şi prima localitate ungară, lungă de peste 35 de km.