Cele mai citite
 


Brăila: Comasarea spitalelor, simulată de Consiliul Judeţean
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va face o simulare pe comasarea spitalelor propusă de Ministerul Sănătăţii, pentru a vedea care este diferenţa financiară care apare în urma aplicării acestei măsuri.
"Vom face o simulare pe comasare, să vedem dacă este o diferenţă la bani. Am discutat cu Facultatea de medicină de la Galaţi, să vedem în ce măsură putem include spitalul de la Brăila în categoria I de finanţare. Săptămâna viitoare sperăm să organizăm o întâlnire între parlamentarii şi consilierii brăileni şi gălăţeni, să vedem ce decizie luăm", a spus Stancu.
Din cele peste o sută de spitale care vor fi comasate la nivelul întregii ţări, două sunt din Brăila, respectiv Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie, după cum a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin managerii celor două instituţii ce urmează a fi comasate. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Comasarea spitalelor ar putea duce la pierderi de 7 milioane de euro din finanţări europene Comasarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi a celui de Pneumoftiziologie cu Spitalul Judeţean de Urgenţe din Brăila ar putea duce, prin dispariţia personalităţii juridice a celor două instituţii, la pierderi de 7 milioane de euro, bani obţinuţi din proiecte cu finanţare europeană, după cum susţin...
Brăila: Comasarea spitalelor se face prin şantaj, afirmă preşedintele Comisiei de sănătate din Senat Senatorul PSD de Brăila, Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii utilizează ''şantajul'' pentru a pune în aplicare hotărârea privind comasarea spitalelor, deoarece condiţionează clasificarea spitalelor şi acordarea...
Preşedintele CJ Brăila: Prin comasarea spitalelor, Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu i se pare normal ca Guvernul să forţeze spitalele spre comasare, prin faptul că nu vor mai fi autorizate, dacă nu fac acest pas.
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Constanţa: Ministrul Sănătăţii a inaugurat noua Unitate de Primire Urgenţe la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, 11 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat duminică după-amiază, noua Unitate de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe, din Constanţa.
Brăila: Preşedintele CJ consideră că Ministerul Sănătăţii nu poate impune comasarea spitalelor Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii nu poate impune comasarea Spitalului Judeţean, a celui de Obstetrică şi a celui de Pneumoftiziologie, atâta vreme cât unităţile spitaliceşti au fost trecute în ...